Капитанът на Бреша против подновяването на сезона в Италия

"Опасенията са преувеличени", контрира лекарят на Лацио

Капитанът на Бреша против подновяването на сезона в Италия

Капитанът на Бреша Даниеле Гасталдело заяви, че той и неговите съотборници са против подновяването на сезона в италианския футбол, който беше прекратен в средата на март заради пандемията от коронавирус.

"Не се чувстваме сигурни. Искат от нас да подновим тренировки, да излезем и да се готвим на терена. Това поставя под риск здравето на играчите. Говоря от мое име и от името на моите съотборници", заяви Гасталдело за "Ла Република".

Той предупреди, че прибързаното рестартиране на кампанията след почти два месеца пълна пауза е опасно, защото "може да има цената на сериозни контузии за футболистите".

Повечето клубове от елита вече подновиха индивидуални тренировки през тази седмица, а очакванията са сезонът да бъде продължен през юни.

От Бреша, който се намира в един от най-засегнатите от Ковид-19 райони в Италия, все още изчакват.

Самият Гасталдело заяви, че няма симптоми и не се е изследвал за инфекцията.

"Ще знам със сигурност, когато ни тестват преди да се завърнем към тренировките", обясни той.

Президентът на клуба Масимо Челино на няколко пъти се обяви яростно срещу рестартирането на кампанията, като беше категоричен, че това негово мнение няма нищо общо с желанието му отборът евентуално да избегне отпада

Бреша е последен в класирането на 9 точки от спасителната зона, като има едва 4 победи от 26 мача в Серие "А" през 2019/2020.

Междувременно главният лекар на Лацио Иво Пулчини настоява, че страховете около подновяването на италианското първенство са напълно преувеличени.

"Абсолютно съм съгласен с идеята за подновяването на Серия А, особено след като изследвах играчите. Напълно е възможно съставите да бъдат изолирани през следващите седмици, макар и може би не за всички отбори", започна той.

"Рисковете са напълно преувеличени. Ако всички бъдат изследвани, придържат се към мерките и държат средата около себе си чиста, то как може изобщо да говорим, че напълно здрави хора са болни?", завърши Пулчини.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки