Милан и Интер внесоха проектите за нов стадион в Милано

Съвместният документ бе представен пред общината в Милано

Милан и Интер внесоха проектите за нов стадион в Милано

 Италианските грандвое Интер и Милан представиха плановете си за новия „Сан Сиро“.

Съвместният документ бе представен пред Общината в Милано. На него има два различни проекта, които ще бъдат разгледани в следващите дни.

Те са проектирани от архитектурните групи Populous и Manica/Sportum и по същество биха променили съществуващият стадион, за да стане част от цялостния проект, изграждайки новата арена на мястото, където се намира паркингът в момента.

„Двете нови предложения са рзултат от конструктивен диалог с Общината и са разработени в съответствие с 16-те условия, предоставени от Общината и Общинския съвет през ноември 2019 година“, бе написано в изялвението.

„Новите концепции предвиждат запазването на част от сегашния стадион „Джузепе Меаца“ в нов търговски и спортен район, който може да се позлва 365 дни в годината, включително около 106 000 квадратни метра зелена площ.“

„Интер и Милан считат, че е от съществено значение, особено в светлината на настоящия момент, да стартира проекта, който е изграден от повече от един милиард евро частни инвестиции, които ще генерират хиляди нови работни места и ще послужат като крайъгълен камък за бъдещето развитие на град Милано и италианския футбол.“

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки