Разследват за далавери шефа на украинския футбол

Павелко е бил разпитан миналата година от регионален прокурор

Разследват за далавери шефа на украинския футбол

Шефът на футбола в Украйна е бил обект на разследване от ФИФА и УЕФА заради милиони долари, платени на националната федерация по програма за развитие на футбола.

 
Андрей Павелко, който е член на Изпълкома на европейската централа, е съдействал при разследването и отрече всякакви неправомерни действия, в отговор, който той е написал до комисията по етика на ФИФА. Писмото беше публикувано в Туитър от списание в Швейцария.
 
"Повече от щастлив съм, че ви информирам за развитието в разследването на УЕФА и съдебните производства в Швейцария", пише президентът на украинската футболна федерация до следователя от ФИФА Мария Клаудия Рохас в писмото от октомври 2019 година.
 
Павелко заявява, че от септември 2018-а си кореспондира със следователи от УЕФА, за да обясни отделни плащания, изпратени до украинската федерация през 2017 година. От УЕФА днес не пожелаха да направят коментар, за да потвърдят или отрекат за възможно разследване.
 
В посоченото в Швейцария производство Павелко е бил разпитан миналата година от регионален прокурор, след като журналист от списание "L illustre" твърди, че е получил смъртни заплахи по телефона от Украйна. Списанието публикува твърдения за липсващи пари, изпратени от УЕФА в Украйна.
 
Списанието разкри този месец, че Павелко е подал оставка от позицията си на член на Дисциплинарната комисия на ФИФА. "Голяма част от информацията в статията е неточна и не съответства на реалността", каза Павелко днес в имейл до АП.
 
От ФИФА заявиха, че Павелко е напуснал Дисциплинарната комисия в средата на февруари. По това време той е бил под отделно разследване на Етичната комисия, което не е свързано с финансови въпроси.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки