БФС скочи на Румен Чандъров

Вижте какво написаха от Българския футболен съюз

БФС скочи на Румен Чандъров

Българският футболен съюз изрази възмущението си от твърденията на собственика на Септември София Румен Чандъров по адрес на централата.

"Ръководството на Българския футболен изказва възмущението си от твърденията, изразени от собственика на Септември София Румен Чандъров по адрес на централата и опитите за публични внушения, направени след вчерашното заседание на Изпълнителния комитет.

Становището, че преустановяването на сезона във Втора професионална лига е резултат от „подлагане на основния спонсор“ на футболния съюз, може да бъде определено единствено като манипулативно и съзнателно целящо удар по имиджа на съюза и по прозрачността на вземаните от ИК решения.

БФС никога не е имал спонсорски или рекламни взаимоотношения с компанията, финансираща ФК ЦСКА 1948 – факт, който изключително лесно може да бъде проверен и доказан. Нещо повече – Българският футболен съюз, чрез националните отбори, които администрира, дълги години има договорни отношения с друга популярна фирма от същия бранш.

Приетият от Изпълнителния комитет вариант за крайно класиране във ВПЛ за сезон 2019/2020 е следствие не само от редица съвещания и анализи на Експертната група към БФС (с участието на ПФЛ, АФЛ и АБПФ), но и от официалното допитване до членовете на Втора лига и последвалата дискусия с представители на клубовете от челото на таблицата.

Наясно сме, че всяко лице, ангажирано с даден футболен клуб, преследва своите конкретни ползи; функцията на БФС обаче е да защитава интересите на всички свои членове и на българския футбол като цяло по максимално справедлив и обективен начин.
Фактът, че 10 от членовете на ВПЛ през сезон 2019/2020 официално се обявиха за прекратяване на шампионата поради финансови и кадрови затруднения, причинени от форсмажорната ситуация у нас и по света, със сигурност надделява над амбициите на един или друг клубен собственик.

Силно се надяваме, че обвиненията на г-н Чандъров са плод на афект и пожелаваме на издържания от него клуб, както и на потенциалните му съперници, успех в предстоящите баражи за участие в следващия сезон на Първа професионална лига", написаха от централата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки