МАШИНАТА ТРЪГНА! Байерн не се затрудни при рестарта, надви с лекота Унион (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левандовски и Павар вкараха за 2:0 в Берлин, VAR дискусионно отмени гол на баварците

МАШИНАТА ТРЪГНА! Байерн не се затрудни при рестарта, надви с лекота Унион (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байерн Мюнхен не допусна изненада и спечели с 2:0 визитата си на Унион Берлин в първия си мач след принудителната пауза в Бундеслигата заради пандемията от коронавирус. Баварците отново дръпнаха с 4 точки на преследвача Борусия Дортмунд и вече имат 58 точки в актива си. Днешния успех на тима на Ханзи Флик дойде след попадения на Левандовски от дузпа в 40-ата, а след почивката Павар оформи крайния резултат. В следващия кръг Байерн приема Айнтрахт, а Унион ще премери сили с градския съперник Херта.



Играта бе равностойна в първите минути на двубоя, а първото положение бе на сметката на домакините. Прьомел финтира бранител на аутлинията и извади за Бюлтер, който обаче от чиста позиция би в обсега на Нойер и не затрудни стража.

В 17-ата минута гостите стигнаха до попадение. При центриране от корнер Горецка надскочи играч на Унион и свали топката към Гнабри, той успя да отклони с глава към Мюлер, който отклони в опразнената врата. Попадението обаче бе прегледано с ВАР и  не бе зачетено заради засада.



Все пак футболистите на Ханзи Флик успяха да си осигурят аванс преди почивката. В 39-ата Суботич фаулира Горецка при опита да си да изчисти топката и реферът отсъди дузпа. Минута по-късно Левандовски реализира от бялата точка и вече има 26 попадения в първенството за този сезон и общо 228 в Бундеслигата.



Байерн започна силно второто полувреме - в 49-ата Мюлер комбинира отлично с Горецка, той нахлу в наказателното поле и пробва удар към далечната греда, но Гикиевич успя да оклони леко топката и да изкара в корнер.



Постепенно играта се изравни, а в последния четвърт час домакините влизаха все по-често в половината на баварците, опитвайки да стигнат до изравнително попадение. Вместо това в 76-ата баварците бяха близо до втори гол. Бърза контра на гостите организира отдясно резервата Коман, последва пас за включващия се Гнабри, който обаче не успя да засече топката от няколко метра от вратата.



В 80-ата Джошуа Кимих центрира от корнер, Павар спечели въздушния двубой с играч на Унион и прати точно във вратата, подпечатвайки победата на Байерн.

В последната минута от редовното време Нойер отрази силен удар на Феликс Кроос.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки