Шеф в ЦСКА: Това ще са само игри, а не футбол

"Опасявам се, че ще има доста контузени футболисти", заяви Джарета

Шеф в ЦСКА: Това ще са само игри, а не футбол

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета даде дълго интервю за радио TMW Radio, в което говори за подновяването на първенството в България. Той разкри кога трябва да започне и да свърши шампионата. Той изрази мнение, че мачове пред празни трибуни и с всички наложени заради коронавируса мерки ще бъдат само игра, но не футбол в пълния смисъл на думата.

"Ще има само около седмица между настоящия и следващия шампионат. Това ще бъде критично за професионалните футболисти, тъй като се опасявам, че ще има доста контузени футболисти. Доколкото чувам след първите мачове в Германия има около 15 мускулни травми. Индивидуалните тренировъчни сесии не могат да се сравняват с груповите тренировки. Стискаме палци, защото ще ни е нужен много късмет", каза Джарета.

Той заяви, че все още няма представа кога и как ще се отвори и затвори трансферния пазар. "Не мисля, че старите дати ще се запазят. Ще имаме време да сглобим отборите, но според мен ще е нужно повече въображение и работа с потенциално по-нисък бюджет. В България голямата пауза е през зимата, а не през лятото, така че мисля, че от тази гледна точка няма да бъде проблем", допълни италианецът.

Шефът на "червените" коментира и първите два положителни случаи, които бяха отчетени в България. "Истински дебат относно повече заразени не е започвал. Всички бяхме тествани преди възобновяването на тренировките. Имаше само два положителни случая сред всички. Като цяло в България цифрите са ниски, затвориха всичко от 10 март. Днес проблемът какво да правим с първите заразени все още не възниква, но имам схващането, че футболистът  би бил изолиран, поставен в карантина, но първенството ще продължи", каза Джарета.

Той не пожела да даде прогнози кога ще бъдат отворени стадионите за фенове.

Той призна, че ако е бил действащ футболист би се притеснявал на терена. "Ще има напрежение. Това е ясно. Дори за играчите, които са изложени на физически риск. Ако бях играч щях да се притеснявам. Вероятно мнозина ще мислят за това, когато са на терена. Ако бяхме в пауза между шампионатите, вероятно нямаше да подновим толкова бързо, но сега ни трябват парите от телевизионните права, а и мислим за хората, които гравитират около системата. Необходими са гаранции, за да рискуваме най-малко. Виждането на игра като тази е пародия - прилича на приятелски мач, няма публика, дори интензитета ще е различен. Това не е футбол. Това са само игри, а не футбол, в контекста на цялостното разбиране на думата - пълни стадиони, хора, които ядат сандвичи и пият бира. Това е футболът. Той иска своята част, а сега такава няма", допълни Джарета.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки