Паро Никодимов: Двата ЦСКА трябва да се обединят!

"Нека се разберат като културни хора. Така по-лесно ще наваксаме изгубените години"

Паро Никодимов: Двата ЦСКА трябва да се обединят!

Двата отбора ЦСКА да спрат да се мерят кой е по-голям и да се обединят. За това призова легендарният треньор Аспарух Никодимов. Както е известно, преди няколко дни ЦСКА 1948 стана официално част от елита и през следващия сезон ще се изправи срещу ЦСКА на Гриша Ганчев.

 
"Нека намерят баланс и се разберат като културни хора в името на ЦСКА. Така по-лесно ще се направи нов стадион, по-лесно ще наваксаме изгубените години. Ще се приближим като организация и финанси до Лудогорец. Да не ставаме за смях. За 1948 влизането в елита е подарък. Не мога да разбера логиката едното първенство да се доиграва, а другото да се прекратява. Ще викаме "ЦСКА" на стадиона и няма да разбираме кой от кой е. Но ЦСКА е този, който играе на "Армията". Цял живот е било така и така и ще бъде. Най-разумното нещо е да се обединят двата отбора, няма какво да делят. Така от догодина ще бъде същото ЦСКА, което беше. Иначе единият дърпа напред, а другият назад и нищо не става. Нито едните ще са добре, нито другите. Ако обичат ЦСКА, трябва по този начин да решат въпроса. Къде играят 1948 - по селските стадиони? Вижда се и публиката им. Като не им ходят хората на мачовете, за какво е този отбор. Трябва да си направят изводите. Друго решение няма, да обединяват силите и да сме конкурентни. Ако иска ЦСКА да е силен, трябва да има един клуб. Ако трябва, да сложат неутрален президент", заяви Никодимов.
 
Преди няколко дни благодетелят на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов също заговори за обединение, като според него това зависи от феновете.
 
Междувременно ултраси на ЦСКА вече сипят закани по тези на ЦСКА 1948 в социалните мрежи. Те са определяни като "обелки", "авиатори", а клубът им е наричан "числото". Ако ситуацията не се промени, дербито между двата "червени" клуба може да се окаже доста взривоопасно и да създаде предпоставки за ексцесии на "Армията".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки