Владо Стоянов: Победата над контузията е най-голямата в кариерата ми

Стражът говори обширно за липсата на фенове по стадионите, възстановяването след контузия в коляното и много други теми

Владо Стоянов: Победата над контузията е най-голямата в кариерата ми

 Един от емблематичните играчи на Лудогорец – Владислав Стоянов, говори в интервю за предаването „Домът на футбола”. Стоянов акцентира, че „най-големият мач” в кариерата му е преборването с контузията, която го мъчеше близо 1000 дни. Стоянов призна, че не го е страх от това да се завърне в игра, смятайки, че част от нещата, свързани с пандемията коронавирус, са били преекспонирани и хората са се наплашили допълнително.

Стоянов също така мисли, че решението за края на сезона в efbet Лига е добре преценено и БФС е направил най-точното нещо, за да даде възможност на всички отбори да се борят за целите си.

„Опитвам да оставям жена ми да се наспи и се занимавам с детето. Нормално ежедневие, но правя и индивидуални тренировки, помагам и с домакинските неща, с каквото мога. От няколко дни вдигнаха част от забраните, но правим специфични тренировки”.

„Такава почивка никога не сме имали, откакто сме футболисти, но тази пауза е не точно пауза, тъй като не можеш да се възползваш пълноценно от почивката. Не можеш да пътуваш и не беше приятно за нас. Върнах се в игра и шампионатът спря, но така трябваше да се случи. Не зависи от мен, но е стечение на обстоятелствата”, каза Владо Стоянов.

„Ясно е, че този шампионат няма да завърши по нормален начин, но ако мислим за следващия, трябва да се започне възможно най-скоро. 5-и юни е приемливо. Предполагам никой не се е оставил два месеца да не мърда и е тренирал, както може. В крайна сметка мисля, че всеки се е занимавал, а сега имаме 20-25 дни да се подготвим с треньорите, така че смятам, че е достатъчно. Подготовките от по 2-3 месеца са отживелица от комунистическото време. Футболистите се познават, знаят изискванията и просто трябва да наблегнем на физическата част. Остават 7-8 мача, така че тези мачове могат да се изиграят. Отборите, които нямат някакви амбиции, може да ги използват за контроли и да влязат в новото първенство оптимално”, смята Стоянов.

„Мисля, че с оглед ситуацията, то БФС взе най-доброто решение. Ако трябваше да се изиграе целият плейоф, тогава футболистите нямаше да можем да смогнем. Можеше да се получат травми и дано сега с олекотяването на мачовете няма да има контузии и ще изиграем нормално мачовете. Ако бяха оставили само два мача, щяха да са малко и нямаше да е честно към отборите. Факторът домакинство отпада и мисля, че това е най-честният и добър вариант за всички”, допълни вратарят.

„Факт е, че феновете трябва да са на стадиона, тъй като без тях се губи зарядът и мотивацията. Играта е за хората, да подкрепят отборите си, да се насладят на футбола и това е неприятно. Дано да се промени това нещо. Както слушаме, се дават 30% на кина и театри да се ползват и смятам, че може и за стадионите да се промени. Стадионите са отворени и логично е да се разреши и при нас 30% от капацитета, което малко или много ще е добре, тъй като за по-малките отбори ще могат да генерират средства, а и отборите да са доволни. На този етап това е ситуацията, но предполагам, че и това ще се обсъжда. Дай Боже да започнем на пети и ще видим после. Следя нещата, които стават в Левски, от медиите. Определено е доста неприятно за тях и за играчите, тъй като изпитват несигурност. Предполагам и те самите не знаят какво става, но при всяко едно положение мачът с тях ще е труден, тъй като те ще играят за името на отбора и техните най-вече. Всеки един играч там е качествен и са професионалисти, давайки 100% от себе си, докато са там. Много пъти Лудогорец е шампион и сме голям дразнител, така че ще играят сериозно. Мачът ще е интересен”, смята Владо Стоянов.

„Чувах се с Георги Георгиев, тъй като сме в добри отношения, но не сме говорили кой знае колко какво става при тях. Те, самите, не са добре запознати, така че не мога да коментирам детайлно какво ще става в Левски. Надявам се като професионалист и фен на играта всичко да приключи добре и отборът им да си запази положението си в елита. Това е Левски, а не някой селски отбор”, допълни той.

„В мен от вируса страх няма. Аз съм по-широкоскроен за тези неща. Не се панирам, чета много неща около темата и мисля, че някои неща се преекспонираха. Нормално е хора с по-лабилна психика да се наплашат. Не може да сме постоянно затворени, така че смятам, че животът трябва да продължи по нормален начин. В мен страх няма и чакам да почнат мачовете”, анализира вируса Стоянов.

„Този сезон няма да го помня като паметен, а като странен. Паметното е, че се завърнах, тъй като това ми беше голямата цел и борба. Мисля, че това е най-големият мач, който съм спечелил. Определено всичко е странно, но лека-полека ми се иска да се нормализират нещата. Нямам много наблюдение върху младите вратари, но не може да не споменем Даниел Наумов. Има доста заложби, но дали ще успее да се развие… Той си мисли, че знае всичко, но трябва да работи още много. Дано да реализира качествата, които има. Иван Дюлгеров прави добро впечатление, но като цяло не се залага на млади български вратари, но темата е доста дълга. Не мога да кажа с точност кой бих отличи, но се надявам да излязат двама-трима, дай Боже и повече, добри млади вратари и да направят трансфер в Европа, за да се развият още по-добре”, завърши интервюто си Владислав Стоянов.

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков поднови тренировки

Той се възстанови след поредната си контузия

Пьотровски: На загрявката разбрахме за загубата на ЦСКА

Халфът призна и за късмет срещу Левски

Вижте кой ще свири Лудогорец - Левски

Ето всички назначения

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Лудогорец обяви кога пуска билетите за Левски

Деца и пенсионери ползват 50% намаление

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Дерменджиев: Има умора в нашия отбор, паузата идва навреме

"Изиграхме добър мач", каза треньорът на Лудогорец след разгрома над Локо (София)

Пьотровски хвали Неделев след успеха

Капитанът на Лудогорец вкара на ЦСКА 1948

Дерменджиев: Това е пореден ценен трофей за Лудогорец

Треньорът на "орлите" не скри радостта си след спечелената Суперкупа на България

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки