Ван Дайк бил много близо до трансфер в Манчестър Сити

"Гражданите" не били впечатлени от играта му в Европа

Ван Дайк бил много близо до трансфер в Манчестър Сити

 Бившият мениджър на Селтик Рони Дейла разкри, че Вирджил ван Дайк е бил близо до трансфер в Манчестър Сити. Той се върна към 2014 година, когато нидерландецът носеше екипа на "детелините". От Сити са проявили интерес към Ван Дайк, но в крайна сметка са се отказали да го купят и Дейла обясни защо.

"Дали бях в контакт с Манчестър Сити? Да. Казах им, че трябва да купят Вирджил, а те ми отговориха: "ОК, но ни посочете един мач от евротурнирите, в който е играл наистина силно". Не можах да дам за пример такъв мач, защото нямаше. Ван Дайк доминираше в Шотландия, но получи червен картон при гостуването на Интер", припомни си Дейла.

"Това беше голям тест. Мисля, че ако имаше поне един впечатляващ международен мач зад гърба си, Ван Дайк щеше да бъде купен от Ман Сити", добави Рони Дейла, който прекара две години начело на Селтик, а в момента води Ню Йорк Сити от МЛС.


След Селтик кариерата на Ван Дайк продължи в Саутхамптън, а в началото на 2018 година Ливърпул плати за него 75 млн. паунда. В момента нидерландецът е смятан за най-добрия централен защитник в света, а бившият капитан на Манчестър Сити Венсан Компани го обяви за номер 1 на поста в ерата на Премиър лийг.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки