Бербатов: На Хавертц му е рано за Висшата лига

"Трябват му малко повече мускули, за да играе там"

Бербатов: На Хавертц му е рано за Висшата лига

Един от най-котиращите се млади играчи в момента в Бундеслигата - Кай Хавертц от Байер (Леверкузен) засега трябва да устои на изкушението да се премести във Висшата лига и да се концентрира върху развитието на играта си, смята бившия нападател на Леверкузен Димитър Бербатов.

Бербатов извървя подобен път, след като пристигна от софийския ЦСКА при аспирините и след това кариерата му продължи в Тотнъм и след това в Манчестър Юнайтед.

И тъй като Бундеслигата първа от големите шампионати поднови първенството си, то млади таланти като Хавертц са твърдо под светлината на прожекторите. 20-годишният голмайстор наниза два гола за успеха Леверкузен с 4:1 над Вердер Бремен в понеделник, подхранвайки информациите за интерес от претендента за титлата в Премиършип Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси.

"Хавертц трябва да свикне с шума, който създадоха двата му гола в понеделник вечер, защото сега ще го търсят много отбори", каза Бербатов, който игра пет години в Леверкузен, преди да се присъедини към Тотнъм през 2006 година.

"Той има достатъчно качество и ако продължи по пътя, по който върви, отборите ще бъдат на входа на стадиона, няма да избягат. "Всички очи гледат Бундеслигата в момента и когато вкарвате голове и играете добър футбол, не е изненада, че отбори като Ливърпул ви искат."

Българският голмайстор Бербатов беше в средата на 20-те си години, когато премина във Висшата лига и смята, че Хавертц може да се възползва от трупането на опит и мачове и чак тогава да премине в лига с висока интензивност. "Бих искал да видя Хаверц във Висшата лига в някакъв момент, но не точно сега", каза Бербатов, изказвайки се в профила на букмейкърската компания Betfair.

"Смятам, че е малко рано за него. Също така мисля, че ще му трябват малко повече мускули, за да играе във Висшата лига. Всички знаем как защитниците могат да те прегазят, да те разбият на парчета и трябва да си готов за това. Физическата подготовка е много важна, а на него му трябва още и още взискателна работа, за да е готов.

"Мисля, че трябва да остане в Леверкузен и да се развива още. И да придобие този опит, който ще му помогне, когато дойде време да отиде някъде другаде." Байер Леверкузен е на 5-о място във временното класиране, на 1 точка зад четвъртия РБ Лайпциг и две зад третия в таблицата Борусия Мьонхенгладбах. Именно зелено-черните от Гладбах ще гостуват на Леверкузен идната събота.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки