РЕШЕНО: Манчестър Юнайтед се отказва от Санчес, но не и от Санчо

„Червените дяволи“ ще са пестеливи през летния трансферен прозорец, дългът им се увеличи драстично

РЕШЕНО: Манчестър Юнайтед се отказва от Санчес, но не и от Санчо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не смята да разчита през новата кампания на нападателя Алексис Санчес. 

Чилийският национал в момента е под наем в Интер, но "нерадзурите" няма да платят откупната му клауза и той ще се завърне на "Олд Трафорд".

Въпреки че преди време норвежецът бе заявил, че е готов да даде нова възможност на Санчес, според последните информации от Острова специалистът е променил решението си и не смята да разчита на 31-годишния състезател.

Това би поставило клуба в деликатна позиция, защото чилиецът е най-скъпоплатеният футболист в отбора със заплата от 400 хиляди евро.

Именно възнаграждението му ще отблъсне много от кандидатите, които имат интерес към него.

В същото време стана ясно, че „червените дяволи“ няма да харчат колосални суми за лятната си селекция.

Според "Лондон Ивнинг Нюз" изпълнителният директор на клуба Ед Уудуърд е заявил, че ще плати максимум 60-70 милиона паунда за нов играч.

От "Олд Трафорд" вече признаха, че търпят сериозни финансови загуби заради пандемията от коронавируса и нетният дълг продължава да расте. Той се е увеличил драстично заради пандемията- от 127 на 429 млн. паунда.

Годишните приходи са спаднали с 19%, а една от основните причини за това е липсата на мачове в Шампионската лига за сметка на тези в Лига Европа.

Поради тази причина "червените дяволи" ще бъдат много по-внимателни по време на трансферния прозорец.

Основната им цел остава английският национал Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд.

Евентуална сделка с „жълто-черните“ обаче ще зависи в голяма степен от влизането на Юнайтед в зона Шампионска лига.

Това прави влизането в турнира още по-важно за „червените дяволи“, чиято задача може да бъде улеснена, ако забраната за участие за две години в европейски клубни турнири на градския съперник Манчестър Сити бъде потвърдена.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки