Хандбалният ЦСКА стартира кампания за оцеляването си

Министерството на спорта ни предлага споразумение за разсрочване на задълженията, натрупани от клуба, похвалиха се от клуба

Хандбалният ЦСКА стартира кампания за оцеляването си

Един от най-титулуваните хандбални клубове у нас ЦСКА започна дарителска кампания, а голямата цел е съществуването му. „Червените“ са най-успешният клуб в родния хандбал с 10 титли на страната при мъжете и 12 при жените. В последните години клубът изпитва сериозни финансови затруднения и след титлата при жените от 1991 година и спечелената Купа на България при мъжете през 2002 г. успехите постепенно намаляват.

 
"Кампанията я инициираме, защото получихме ръка от Министерството на спорта, което ни предлага споразумение за разсрочване на задълженията, натрупани от клуба. И сега целта пред нас е да съберем минимум 20 хил. лв., които трябва да платим, за да подпишем това споразумение. И клубът да излезе на чисто, да не се води длъжник, за да може да участва по различни програми и по някакъв начин да задвижим процеси, които да помогнат да се дофинансира, да се участва по различни проекти и тн.“, заяви Иван Белев, член на Управителния съвет на ХК ЦСКА.
 
„Дълговете ни са основно към Министерството на спорта и към „Сердика Спортни имоти“ – някъде около 100 хил. лв. Кампанията стартира миналата седмица и до момента все още нямаме много натрупани средства – около 2 хил. лв. От години нямаме спонсори, може би повече от 10 години. В този период не сме имали друга форма на финансиране, освен спортни услуги, които залата може да предоставя за тренировки. Затова втората част от задачата е да популяризираме нашата кампания и да намерим няколко спонсора, които с минимални средства месечно да ни помогнат да покриваме тези задължения, които в момента ще бъдат разсрочени.
 
Преди може би малко повече от 10 години имахме пълната пирамида отбори – от 10-12-годишни до юноши и девойки старша възраст, плюс мъжки и женски представителни отбори. В момента нямаме средства да издържаме представителни отбори, но искаме да възстановим пирамидата. Първо при момчетата, където имаме три възрастови групи и имаме да попълваме още отбори, а след това и при девойките. Целта ни е започването на изграждане на кадри, които да могат след това да служат за представителните ни отбори. Основното е да се запази спорта при децата“, каза още Иван Белев пред БНР.
Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки