Треньорът на Миньор (Перник): Ще бъдем фактор във Втора лига

Юри Васев ще разчита занапред изключително само на български играчи

Треньорът на Миньор (Перник): Ще бъдем фактор във Втора лига

Миньор Перник ще разчита занапред изключително само на български играчи, като старши треньорът Юри Васев уточни дори и приоритета за местни момчета и такива от близки до града населени места. Перничани спечелиха първенството в Югозападната Трета лига с млад отбор, чиято средна възраст е 20,2 години. Има и няколко опитни футболисти, но тенденцията ще продължи в посока търсене и налагане на млади играчи.

"За трети път като треньор вкарвам отбора на Миньор от една група в по-горна. Искам да кажа от целия ми опит това е най-трудното влизане в по-горна група. Освен това го направихме изключително честно. Преди време чух един журналист да коментира, че в нашата В група без "организация" и Барселона няма как да влезе. Е, ние го направихме само с футболни средства без да се занимаваме с удари под кръста."

"Отборът ни е млад и перспективен, средната ни възраст е 20,2 години и продължаваме в тази посока. Търсим още млади и талантливи футболисти. Имаме набелязани, но имената им ще бъдат обявени след като подпишем договори. Те ще бъдат 3-4 човека, по един във всяка линия. Но смятам, че нашият отбор ще бъде фактор във Втора лига. Не искам да се изхвърлям, че ще гоним влизане в елита веднага, защото ще ни трябва малко повече време за адаптация от аматьорския към професионалния футбол. Първата ни задача е да се направи един добър отбор", каза още Юри Васев.

Той добави, че тимът започва подготовка на 8-и юни, като този период до началото на първенството ще мине на три етапа. "Първо отборът ще се подготвя при домашни условия, след това отиваме на лагер в Ковачевци, където условията са прекрасни. Там ще бъдат и повечето ни контроли, като моето желание е да направим поне 8-9 мача. Те са необходими, за да се влезе в ритъм, след като реално за момчетата първенството завърши още в началото на март. Една подготовка от 45-50 дни ще бъде добра", очерта плановете си треньорът на Миньор.

За момента са осигурени две от тези 9 планирани контроли. На 20-и юни има фиксиран мач с Монтана, който се подготвя за бараж за влизане в елита, а на 3-и юли е мачът с основния за момента претендент за влизане в efbet Лига Пирин Благоевград.

"Нека имаме предвид, че ние сме нов отбор за Втора лига, където не сме били вече 7 години. Не искам да ни слагат предварително при фаворитите, които за мене ще бъдат Пирин според заявените амбиции, Локомотив София също, а и да видим какво ще се случи на баражите между отборите от Първа и Втора лига. Ще има и други трудни мачове със стабилни отбори като Кариана и Струмска слава, а там трудно се играе. Хубавото е, че във Втора лига се играе повече футбол, което ние обичаме. В Трета лига повечето отбори се затваряха и само стояха в защита. Но момчетата свикнаха да играят под напрежение, защото имаме сериозна посещаемост и феновете ни изискват всеки мач победа. Ако си спомняте, на мача за 100-годишнината имаше 7000 души, което е сериозна бройка за В група", казва още Васев.

По въпроса за селекцията, той каза, че е изключено да бъдат вземани чужденци. Философията на пернишкия клуб е да се налагат само българи.

"Приоритет са играчите от Перник. Говорим с такива, които са от града, но в момента играят в Първа или Втора лига. След това ще търсим и момчета от по-близки места. Аз винаги съм обичал да работя с такива хора. През 1995/1996, когато вкарах отбора в А група пак разчитах на хора, които до онзи момент никой не ги знаеше като Велизар Димитров, Тони Евтимов, Николай Александров, Петър Анестиев. А след това видяхте каква следа оставиха", завършва Юри Васев.

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки