СЕНЗАЦИОННО: Фенове на Лацио се включили в спасението на Левски

В Нидерландия свалиха шапка на "сините" привърженици

СЕНЗАЦИОННО: Фенове на Лацио се включили в спасението на Левски

"Бъдещето на Левски изглежда някак розово, независимо от състоянието му в момента", категоричен е журналистът на свободна практика Бой де Хаан за In de Hakken.

Медията следи изкъсо родните дербита и дори организира пътувания за тях за фенове от Нидерландия.

"Клубът преживява криза далеч по-рано от събратята си в Нидерландия и Белгия. Без пандемия, без война. В нощта между събота и неделя обаче привържениците му подпалиха София (б.р. зарята в чест на 106-годишнината). Те излязоха да пеят заедно. Събра ги любовта към Левски. При това тя е много дълбока. По време на последното дерби (б.р. с ЦСКА) бяха събрани 500 000 лева, но целта е да се набавят още 1,5 милиона до края на сезона, за да се плащат заплатите на играчите и дълговете.“

„Клубът има сериозни приходи от "виртуални билети". Стадионът бе разпродаден и без да има мач! Парите се набират и чрез дарения. Привържениците на Лацио, които са в близки отношения с тези на Левски, също дариха. Всичко обаче бе забравено миналия уикенд, Левски стана на 106 години и това бе важното. Легендата Наско Сираков иска акциите и има пълната подкрепа от страна на привържениците. "Левски е основан от патриоти! Затова трябва да го запазим", казват те", пишат още в Нидерландия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки