Ваня Гешева: Омръзна ми да се оправдавам за нещо, за което нямам вина

Днес 50 треньора, шефове и състезатели на 12 клуба по кану-каяк поискаха отвот на Ваня Гешева от Европейската асоциация и я обвиниха, че заради нейната жалба, още липсва регистрация на новото ръководство на Българската федерация по кану каяк. Novsport.com потърси олимпийската ни шампионка и бивш член на УС на федерацията за мнение по въпроса.

Ваня Гешева: Омръзна ми да се оправдавам за нещо, за което нямам вина

Днес 50 треньора, шефове и състезатели на 12 клуба по кану-каяк поискаха отвот на Ваня Гешева от Европейската асоциация и я обвиниха, че заради нейната жалба, още липсва регистрация на новото ръководство на Българската федерация по кану каяк. Novsport.com  потърси олимпийската ни шампионка и бивш член на УС на федерацията за мнение по въпроса.

„Към ДАМС има комисия за лицензиране, просто само едно запитване до тази комисия дали е имало заседание, на което да се разглежда отнемането на лиценза на федерацията ще даде отговор. Изискването е да бъдат подадени в срок всички документи. От съдебното решение не зависи дали федерацията ще има лиценз или не”, заяви Гешева.

„Аз мисля, че в България всеки гражданин има право да изрази мнение и да има позиция. Аз съм подала молба, защото съм видяла и бях свидетел на процедурни нарушения. Аз изразих мнението и позицията си, но в крайна сметка аз как мога да повлияя на съда да вземе каквото и да било решение. Ако съдът прецени, че няма основание моята молба да бъде разгледана, след като са били представени всички документи, които са били легитимни, какъв е проблемът?”,попита Ваня Гешева и добави: „Аз коя съм и над съда ли съм, аз ли решавам на кой да бъде даден лиценз? Това за мен са несериозни обвинения.”

„Аз вече съм избрана за член на Европейската асоциация и съм с мандат до 2011 година- всичко това е станало по предложение на БФКану-каяк, след решение на УС, дори и със съгласието на Дамян Дамянов, който е срещу мен. Това е избор на личност, нищо, че аз представлявам България. Когато изтече мандатът ми и ако ръководството на нашата федерация не реши да го продължи, аз ще предложа друг човек.” Така Ваня Гешева коментира искането за отвот към нея като член на Европейската асоциация.

„Нямам представа сега накъде. Аз безкрайно много съм обидена и разочарована от това, което се случва, защото по начинът по който се прави, на мен това ми личи на лична война. Аз съм доказала с действия и постъпки, че повече от 20 години работя за спорта и по никакъв начин не съм оронила престижа на спорта и държавата ни”, каза още Ваня Гешева и добави, че няма никакви амбиции за пост във федерацията.

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки