Легенда на Челси: Футболистите се отегчиха от методите на Сари

Дзола беше помощник на мениджъра в единствения му сезон начело на "сините"

Легенда на Челси: Футболистите се отегчиха от методите на Сари

 Легендата на Челси Джанфранко Дзола сподели, че футболистите са се отегчили от методите на Маурицио Сари. Бившият футболист на „сините“ бе помощник на италианския специалист. Сегашният треньор на Ювентус пристигна в Лондон през 2018 година.

„В началото футболистите много изоставаха от изискванията, но след това бяха блестящи. Следваха всичко, но след като седмиците минаваха поради повторението и многото мачове, които изиграхме, футболистите се умориха и също така се отегчиха по някакъв начин“, заяви Дзола преди beIN SPORTS.

„Но скуката е част от нашата работа. Понякога трябва да се отегчаваш, да упорстваш в това, което правиш и ставаш по-добър. Спомням си, че когато се учех като малък ка да играя футбол ритах топката по 300-400 пъти на ден“, добави още той.

„Имаше момент, когато се уморявах, но трябваше да го правя многократно, защото исках да стане част от мен. Това беше процесът, през който трябваше да премина“, каза италианецът.

Въпреки всичко, годината на Сари в Челси завърши с успех. „Сините“ спечелиха Лига Европа след победа над Арсенал и завършиха на четвъртото място във Висшата лига.

„Имаше много талантливи играчи, като Азар и Уилиан, които знаят как да печелят мачовете сами. Но страдаха от вида на упражненията и тренировките, които правехме, но това беше необходимо за останалите“, заяви Дзола.

„Ще бъда честем те бяха блестящи, защото се отегчиха, но продължиха да го правят през цялото време и това беше причината за успеха в края на сезона“, добави бившият футболист на Челси.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки