Алегри отказал да води Каляри през януари

“Той ми съобщи, че следващата му дестинация ще бъде в чужбина", заяви президентът на клуба

Алегри отказал да води Каляри през януари

Президентът на Каляри Томазо Джулини разкри, че през януари е говорил с Масимилиано Алегри с идеята той да се завърне в клуба като старши треньор. 52-годишният специалист обаче му споделил, че вече е решил следващата му дестинация да е в чужбина.

Италианецът прекара цялата си футболна и треньорска кариера на Апенините, като веднъж вече бе начело на Каляри от 2008 до 2010-а, когато президент на клуба бе Масимо Челино. В момента Алегри е свободен агент.

"В края на януари направих малко лудо телефонно обаждане, като предложих на Макс работата, осъзнавайки, че това ще бъде напълно невъзможно", признава Джулини пред Sky Sport Italia.

“Той ми съобщи, че следващата му дестинация ще бъде в чужбина, но призна, че е бил очарован от предложението да ръководи Каляри през стотната годишнина на клуба. Още преди да се обадя по телефона, знаех, че ще бъде невероятно, ако той приеме", допълва още президентът на сардинците.

През годините Алегри беше свързван с някои от най-известните клубове в Европа, включително Арсенал, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, ПСЖ, Байерн (Мюнхен) и Реал Мадрид. За последно италианецът бе начело на Ювентус, с който спечели 5 титли в Серия "А" и достигна два пъти финала в Шампионска лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки