Министър Кралев посети изложбата на спортния фотограф Иван Йочев

"Винаги съм казвал, че няма по-добри свидетели на състезанията от спортните фотографи", заяви Красен Кралев

Министър Кралев посети изложбата на спортния фотограф Иван Йочев

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разгледа изложбата „Спортът в София през годините“, разположена в градинката на НДК.  В нея са включени 28 уникални снимки на фоторепортера Иван Йочев, които представят част от най-паметните мигове и личности, оставили ярка следа в историята на българската столица, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

„Изложбата е наистина впечатляваща. Поздравявам Иван Йочев за страхотния подбор от снимки. Винаги съм казвал, че няма по-добри свидетели на състезанията от спортните фотографи. Те преживяват всяка емоция, болка и радост на нашите спортисти“, заяви министър Кралев. Той изрази радостта си от това, че е бил част от паметните мигове на родните състезатели, запечатани от обектива на Йочев.

Иван Йочев е спортен фотограф, запазил чрез снимките си исторически за България мигове и личности в последния четвърт век. Негови снимки са ползвани от световните агенции Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от много от водещите спортни издания в Европа. През годините Йочев работи за: вестниците „24 часа“ и „7 дни спорт“, както и за интернет агенция “Спортал“.

Изложбата е представена от „София – европейска столица на спорта“ и БОК. Фотографиите ще бъдат изложени до 10 юни на постаментите в градинката пред НДК до паметника с лъвчето

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки