Диего Коща плати над половин милион, за да избегне затвор

Нападателят на Атлетико (Мадрид) се яви в съда с бяла маска и подписа споразумение

Диего Коща плати над половин милион, за да избегне затвор

Нападателят на Атлетико (Мадрид) Диего Коща се появи в съда с бяла маска, за да приключи окончателно заведеното срещу него дело за данъчни измами.

Прокурорите поискаха присъда от шест месеца затвор и глоба в размер на 507 208 евро, за да накажат Коща за това, че е измамил испанската държава с над един милион евро през 2014 г.

Според съдебно досие, публикувано миналия месец, 31-годишният нападател не е декларирал плащания в размер на 5 150 622 евро от трансфера си през 2014 г. от Атлетико в Челси, както и повече от един милион евро от правата му за снимки.

В съответствие с испанския закон, който позволява наказателни присъди под две години за ненасилствени престъпления да бъдат заменени с финансова санкция, Коща се съгласи да плати допълнителна глоба от 36 500 евро над фиксираните 507 208, за да избегне затвора.

„Диего Коща постигна споразумение преди няколко месеца с прокурора и вече е платил съответната глоба плюс лихвата и искането за присъда за затвор бе оттеглено. Тази седмица се очаква споразумението да бъде ратифицирано в съда, както е задължително да се постъпи в подобна ситуация“, заяви представител на Атлетико.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки