Кои са акцентите в предстоящите мачове от Бундеслигата

В първия уикенд на месец юни ще се проведе 30-ият кръг от първенството на Германия

Кои са акцентите в предстоящите мачове от Бундеслигата

 В първия уикенд на месец юни ще се проведе 30-ият кръг на немската Първа Бундеслига. Престоят куп интересни сблъсъци по немските терени като големият акцент ще падне върху дербито между Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен. За този мач ще поговорим по-късно в тази статия, като нека видим къде ще стартира 30-ия кръг.

 
В петък на "Шварцвалд щадион" отборът на Фрайбург приема Борусия Мьонхенгладбах. Коефициентите в Ефбет са много атрактивни за този сблъсък. Гостите са фаворити за победата с 1.80 коеф. за краен успех, докато знак 1 е оценен на 4.45, а ставката за Х е 4.10. Отборът на Борусия Мьонхенгладбах в момента е в топ 4 на класирането и може да бъде определен като приятната изненада на сезона. Гостите имат 56 точки, колкото има и петият в класирането Байер Леверкузен. Очаква се тези два тима да водят битка за последната квота за Шампионска лига. Борусия Мьонхенгладбах е спечелил 17 от своите 29 мача през този сезон, като ще се стреми да вземе трите точки срещу осмия в класирането Фрайбург в петък, с което дори ще изпревари и третия в подреждането РБ Лайпциг, който в събота приема Падерборн и е тотален фаворит в срещата.
 
В съботния следобед всички погледи на футболните фенове в Германия ще бъдат насочени към мача Байер Леверкузен срещу Байерн Мюнхен. Това е голямо изпитание за "аспирините", които могат да докажат амбициите си за място в топ 4. Леверкузен прави страхотна кампания, като през 2020 година тимът има 9 победи в 12-те си срещи в немското първенство. Байер обаче ще бъде изправен срещу шампиона и лидер в класирането. Ефбет дава предимство на гостите като краен изход 2 е оценен на 1.50 коеф. Ако Байерн спечели и този двубой, то няма да има никаква пречка по пътя към осма поредна титла в Бундеслигата.
 
В събота в действие ще бъде и друг от лидерите - Борусия Дортмунд. Тимът от "Сигнал Идуна Парк" ще играе на собствен терен срещу отбора на Херта. Борусия влиза в този двубой като фаворит - домакините имат 4 успеха в изминалите 5 двубоя, като за този период загубиха от Байерн Мюнхен с 0:1 у дома. В последните седмици тимът имаше и друг тежък мач - срещу Волфсбург в 27-ия кръг. В този мач обаче Борусия Дортмунд постигна лесен успех в Бундеслигата като надигра своя опонент с 2:0. В последния си шампионатен мач, "жълто-черните" унищожиха Падерборн с 6:1 като гости, с което се върнаха на победния път в първенството след загубата от Байерн в „Дер Класикер“.
 
В неделя има три интригуващи сблъсъка в немското първенство. Вердер е домакин на Волфсбург в първия двубой за деня от 14:30 часа. Два часа след това Шалке ще търси изход от кризата при визитата си на Унион Берлин. "Кралскосините" загубиха всичките си четири мача след рестарта на Бундеслигата. Последният мач за кръга пък е между Аугсбург и Кьолн като коефициентите за успех на двата отбора са изравнени. В малко по-добра форма са домакините от Аугсбург, тъй като техният опонент няма успех в последните си пет мача - три загуби и две равенства.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки