Фрайбург пречупи десет от Борусия (М) за радост на Байер

Само 120 секунди бяха нужни на резервата Петерсен да донесе трите точки на своя тим

Фрайбург пречупи десет от Борусия (М) за радост на Байер

 След като игра с човек повече за близо 20 минути Фрайбург поднесе изненада и победи с минималното 1:0 Борусия (М) в първия мач от 30-ия кръг на Бундеслигата на своя "Шварцфалд Щадион". 

Домакините имаха по-малко положения пред гола през първата част, като само Лукас Кублер и Лукас Холер намериха очертанията, но нищо повече. За сметка на това гостите бяха много по-активни, като Флориан Ньохаус и Аласане Плеа постоянно държаха отбраната на Фрайбург под напрежение. 

След почивката в игра за домакините се появи Нийлс Петерсен и само 120 секунди по-късно отбеляза победния гол за тима си след отличен удар. 

В 68-та минута Алесане Плеа направи задачата на своя тим още по-сложна, след като остави съотборниците си в намален състав след втори жълт картон. До края на срещата и двата отбора направиха доста смени, но това не промени крайния резултат и така Фрайбург се изкачи на осмото място с 41 точки, докато мюнхенци останаха четвърти с 56, но Байер (Леверкузен) има отличен шанс да ги измести от зона Шампионска лига дори при равенство в следващия им мач срещу Байерн (Мюнхен).
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки