Дунав и Арда останаха без победа за годината, Макенджиев вгорчи дебюта на Белия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Закъсалите домакини продължават да копаят дъното в Русе, нямат гол вкъщи от 8 месеца

Дунав и Арда останаха без победа за годината, Макенджиев вгорчи дебюта на Белия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборите на Арда и Дунав останаха без победа през календарната година, след като не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 срещата помежду си в Русе от XXV кръг на efbet Лига. 

В герой за раздираните от финансови проблеми домакини се превърна вратарят им Благой Макенджиев, който блесна с няколко важни спасявания и така Арда вече няма дори и теоретични шансове за място в първата шестица.

Дунав пък остава на предпоследно място и в серия от девет двубоя без победа, както и без вкаран гол на своя земя от точно осем месеца.

За последно „драконите“, които обмисляха да бойкотират срещата заради неполучени заплати, се разписаха в Русе при загубата от Ботев Пд с 1:2 на шести ноември миналата година.  

Гостите започнаха по-добре мача, който бе и официален дебют за новия им треньор Николай Криво, но не съумяха да се възползват, а и Макенджиев показа висока класа. 

Още в деветата минута той отрази изстрел на Спас Делев, а в 13-ата колегата му Николай Банков получи удар в главата и се наложи тя да бъде превързана, за да може стражът да остане в игра. 

Той все пак бе заменен през второто полувреме от Иван Караджов, който бе оставен на пейката заради травма в коляното, но се наложи да влиза на терена. 

Половин час преди това съотборникът му Иван Коконов направи фрапантен пропуск от границата на вратарското поле, след като защитата на Дунав не се ориентира добре след късо изпълнение на корнер.

То дойде в 33-ата минута, когато Светослав Ковачев намери непокрития в наказателното поле Румен Руменов, който даде пас по земя успоредно на голлинията, засечен от Коконов, но в обсега на Макенджиев и последният спаси.

Дунав трудно стигаше до добри възможности преди почивката, като се отчете само с далечен удар на Михаил Милчев и центриране на Ивайло Лазаров, след което топката премина на сантиметри от гредата на Арда.

Така първото полувреме завърши при нулево равенство, а второто започна с два шанса за Дунав, пропуснати от Свилен Щерев. 

И в двата случая халфът не можа да достигне добре топката след статични положения, като първо опита с крак, а после пробва с глава, но неуспешно.

В 57-ата минута Макенджиев отново блесна със страхотен рефлекс, успявайки инстинктивно да спаси удар от непосредствена близост на Радослав Василев. 

Последва слаб опит за добавка от малък ъгъл на Коконов и вратарска смяна в състава на Арда.

Не след дълго влезлият от пейката Иван Караджов трябваше да демонстрира качествата си след добро изпълнение на Юлиян Ненов от свободен удар, и го стори като успя да избие в корнер.

В 83-ата минута гостите вкараха гол чрез резервата си Ахмед Осман, но попадението закономерно бе отменено заради минимална засада. 

В крайна сметка мачът приключи при нулево равенство и двата отбора поделиха точките. Арда събра 30, докато Дунав има 19 в своя актив.

Дунав – Арда 0:0

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ДУНАВ: 21. Благой Макенджиев, 11. Диян Димов (к), 22. Михаил Милчев, 5. Любен Николов, 4. Петко Цанков, 18. Александър Исаевски, 7. Ивайло Лазаров, 10. Фернандо Енрике, 8. Свилен Щерев, 94. Юлиан Ненов, 99. Стефан Христов;
Треньор: Людмил Киров;

АРДА: 91. Николай Банков, 21. Мaртин Костадинов, 25. Матеус Леони, 4. Милен Стоев, 71. Пламен Крумов (к), 17. Иван Коконов, 27. Емил Мартинов, 19. Румен Руменов, 98. Светослав Ковачев, 99. Радослав Василев, 7. Спас Делев;
Треньор: Николай Киров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки