СКАНДАЛНО: Берое влезе в топ 6 след куп съдийски гафове (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тимът на Херо победи Черно море с 3:0 след несъществуваща дузпа и червен картон

СКАНДАЛНО: Берое влезе в топ 6 след куп съдийски гафове (ВИДЕО+СНИМКИ)
Скандално съдийство помогна на Берое да спечели с 3:0 домакинството си на Черно море от 25-ия кръг на efbet Лига и да си осигури шестото място в редовния сезон. Двата тима ще изиграят по още един мач преди плейофите. "Моряците" приемат изпадналия вече Витоша, докато старозагорци гостуват на Славия. Дори да финишират с еднакъв актив, предимството е на страната Берое, който има по-добри показатели в преките двубои (0:2 във Варна и 3:0 в Стара Загора).
 
 
Огромна заслуга за днешния успех на домакините има и реферът Станислав Тодоров. Той подари дузпа на Берое, вдигна несъществуващ първи жълт картон на Стефан Станчев и направи още куп поразии във вреда на варненци.
 
Гостите можеха да поведат още във втората минута, когато отлично извеждащо подаване стигна до Курьор, който от аутлинията върна към Мартин Минчев. Младият нападател на Черно море обаче стреля неточно.
 
 
Десет след това стана горещо и пред вратата на "моряците". Минчев центрира в наказателното поле, там Крум Стоянов отклони към Мартин Камбуров, който пък намери връхлитащия Алун Фал. Ударът с глава на последния беше спрян на голлинията от Стефан Станчев, след което топката се удари в напречната греда, но не влезе в мрежата.
 
В 16-ата минута Камбуров не успя да нанесе удар след центриране на Крум Стоянов отляво. В 29-ата нападателят обаче не сбърка от бялата точка. Той реализира дузпа, която не трябваше да бъде отсъждана. Вратарят на Черно море посегна, но не фаулира озовалия се сам срещу него Камбуров. Реферът Станислав Тодоров реши друго и ветеранът в състава на Берое  вече има на сметката си 231 попадения в елита.
 
 
В 35-ата минута Стефан Станчев получи втори жълт картон и домакините останаха с 10 души на игрището. Защитникът фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Фал и беше санкциониран.
 
Илиан Илиев тръгна да прави смяна, за да запуши дупката в защитата си, но се отказа и реши да изчака до почивката. Този му ход обаче беше наказа В 44-ата минута Фал вкара втори гол за Берое. Той се разписа с глава след страхотно центриране на Стив Фуртадо отдясно.
 
Гостите можеха да се върнат в мача в 65-ата минута, когато изстрел на Курьор мина встрани от вратата и преднината на Берое се запази. 
 
 
В 86-ата минута резервата Зоран Йосипович довърши варненци. Той нахлу в наказателното поле на "моряците", а след секунди вече беше в прегръдките на своите съотборници - 3:0 за "зелените"!
 
До края Черно море не можа да намери сили да отвърне, с което спорът беше решен в положителна полза за Берое.
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
БЕРОЕ: 12. Душан Перниш, 5. Мезаг, 6. Александър Цветков, 9. Мартин Камбуров, 10. Гаюс Макоута, 11. Алиун Фал, 17. Ибрахима Конте, 20. Жозе Фуртадо, 27. Крум Стоянов, 59. Ахмед Тоуба, 73. Иван Минчев
 
ЧЕРНО МОРЕ: 18. Миодраг Митрович, 6. Виктор Попов, 27. Даниел Димов, 5. Стефан Станчев, 2.  Цветомир Панов, 71. Васил Панайотов, 7. Патрик Андраде, 90. Мартин Минчев, 72.  Родриго Енрике, 19. Матиас Курьор, 10. Илиан Илиев
Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки