Анелка: ПСЖ ще направи грешка, ако пусне Кавани да си отиде

"Рано или късно ще спечелят Шампионска лига"

Анелка: ПСЖ ще направи грешка, ако пусне Кавани да си отиде

Бившият нападател на Пари Сен Жермен и на френския национален отбор Никола Анелка смята, че именно парижани са фаворит номер 1 за спечелване на Шампионската лига през този доминиран от пандемията от коронавирус сезон. Другата важна препоръка, която той даде е ПСЖ по най-бързия начин да задържи в състава си Единсон Кавани. Актуалният договор на уругваеца е до края на този сезон, очаква след това той да напусне, като най-спряганото име за следващия му клуб е Атлетико Мадрид. Парижани вече завършиха трансфера на Мауро Икарди, които бе привлечен за постоянно от Интер.

"Да пуснеш Кавани да си тръгне би била голяма грешка", смята Анелка, цитиран от сайта Goal. "Той си остава единствената изявена 9-ка. Той има много грехове, но прави по някога невероятни мачове и вкарва от изумителни положения. Вкарва редовно. В ПСЖ е нужна конкуренция. Той е отличен нападател, който не бива да рискувате да го дадете на конкуренцията. Защото, ако си тръгне, със сигурност ще отиде в друг отбор, който ще бъде от ранга на нашия клуб. А когато играе срещу ПСЖ, със сигурност ще ни вкара. И ето това не бива да се допуска, каза още Анелка.

След това той коментира и състоянието на отбора, както и бъдещите му шансове в Шампионската лига, която се очаква да бъде доиграна през август след края на местните първенства. Засега най-споменаваното име е Лисабон, като се очаква форматът да е минитурнир в един град.

"В момента Пари Сен Жермен е отличен, балансиран отбор. Играчите, които имат, са достатъчно добри, за да спечелят Шампионската лига. Рано или късно ще го направят, но защо да не е сега, когато другите също са пострадали от коронавируса. Единственият ни проблем е, че имаме сравнително слаба конкуренция в Лига 1. Тимът лесно става шампион на Франция, но за да прогресираме на европейско ниво, ни трябват здрави редовни здрави мачове, които да калят тима", завършва своя анализ Анелка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки