РЕШИТЕЛНО: Започва ключовата седмица за бъдещето на Сити

"Гражданите" влизат в съда срещу УЕФА

РЕШИТЕЛНО: Започва ключовата седмица за бъдещето на Сити

 Манчестър Сити навлиза в една от най-важните седмици в историята на клуба. От днес до сряда ще се проведе виртуалното изслушване по жалбата на "гражданите" в Спортния арбитражен съд относно наказанието, което УЕФА наложи върху клуба през февруари. Тогава Манчестър Сити бе изваден от евротурнирите за срок от две години, а клубът бе глобен с 30 милиона евро заради сериозни нарушения на правилата за финансов феърплей.

Клубът е наел екип от високопрофилни юристи, които да защитават каузата на Сити пред КАС. Те ще се опитат да убедят тримата съдии, че санкцията трябва да бъде отменена. Въпреки че изслушването е в рамките на предстоящите три дни, то окончателното решение ще бъде обявено чак през август. Това ще се случи преди да бъдат подновени мачовете от настоящата кампания в ШЛ.

Ако наказанието остане, то се очаква клубът да загуби повече от 200 милиона паунда. По-големият проблем за Сити обаче ще бъде да успее да задържи някои от звездите си, които се очаква да напуснат, ако не играят в Шампионската лига. Говори се, че това ще направят Кевин Де Бройне и Рахийм Стърлинг. Клубът ще има трудности и да привлече нови големи фигури, които също едва ли биха се съгласили да дойдат в отбор, в който няма в продължение на два сезона да играят в най-престижната надпревара.

Ако санкцията бъде потвърдена, това ще означава също, че петото място в Премиър лийг ще даде право на участие в ШЛ. В момента тази позиция се заема от Манчестър Юнайтед. На Острова обаче няма да узнаят решението на КАС преди да завърши кампанията, което ще се случи в края на  юли. Това означава, че голямата битка ще продължи да бъде за четвъртото място, защото то със сигурност гарантира участието в надпреварата.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки