Държавното по плажен футбол стартира на 4 юли

Членовете на комисията приеха същия формат на първенството, познат от предходните две години

Държавното по плажен футбол стартира на 4 юли

 Днес се проведе онлайн заседание на Комисията по плажен футбол към БФС. Обсъдиха се вариантите и начините за провеждане на Държавното първенство за новия спорно-състезателен сезон. Всички отбори от миналата година ще получат покана за участие и през тази. Осем тима ще вземат участие в Първа лига beach soccer, като ако има отказали се или такива, които не отговарят на изискванията на БФС и Министерството на младежта и спорта, техните места ще бъдат запълнени с постъпили новожелаещи.

Членовете на комисията приеха същия формат на първенството, познат от предходните две години, а именно – редовен сезон и Суперфинал, който ще се проведе в четири уикенда – три от първата фаза и един за определянето на носителя на титлата. Единодушно бе прието по време на Суперфинала да има освен първа четворка, и двубои за разпределение на местата след пето. Членовете на комисията се обединиха и направиха промяна в начина на точкуването преди финалния кръг. Точките, които всеки отбор спечели в редовния сезон, ще се делят на две и с този актив отборите ще продължат на Суперфинала.

Началото трябва да бъде дадено на 4 и 5 юли. Вторият етап е планиран за 25 и 26 юли, а третият - за 15 и 16 август. Потвърдени и одобрени от комисията домакини на турнирите са Бургас и Стара Загора, като за последния от трите етапа ще се избира между Русе и Кранево. Суперфиналът на шампионата е заложен за 11-13 септември, като след дебати и изразени мнения, той ще се проведе отново във Варна.

Голяма е вероятността всички срещи от шампионата да имат телевизионно излъчване, както и онлайн такова, за което се водят преговори. Отново е предвиден и награден фонд за всички участници в първенството.

Шкорпиловци остава арена на традиционния турнир за подрастващи, който ще се проведе в началото на август. Поради динамичната ситуация с епидемичната обстановка в страната и все още непубликувания и обявен международен календар, Комисията си запазва правото на промени на градовете и датите. Всички мероприятия ще бъдат провеждани под стриктните норми и изисквания на Министерствата на здравеопазването и младежта и спорта за провеждане на състезания при спортове на открито.

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки