НЕВИЖДАНА ДРАМА: Гол от дузпа в 98-ата минута реши дербито на Валенсия (ВИДЕО)

С човек по-малко Леванте допусна гол точно преди края, но взе точка на „Местая“

НЕВИЖДАНА ДРАМА: Гол от дузпа в 98-ата минута реши дербито на Валенсия (ВИДЕО)

Валенсия пропусна по изключително драматичен да спечели градското дерби с Леванте от първия кръг на испанската „Ла Лига“ след подновяването на първенството.

Домакините поведоха с 1:0 след попадение в последната 90-а минута, като от 74-ата играха с човек повече, но в 98-ата гостите изравниха от дузпа и взеха точка от „Местая“.

Въпреки това, те останаха без победа на този стадион от далечната 1937 година насам.

Преди почивката пък Валенсия не можа да отправи нито точен удар, но след нея Роджър Марти получи втори жълт картон и бе изгонен.

Така гостите играха с човек по-малко в заключителния четвърт час и опонентът им се възползва от числения си превес в 90-ата минута.

Тогава Хосе Гая бе изведен на фланга и отправи прострелно центриране към малкото наказателно поле, където испанският национал Родриго засече от движение в обратния ъгъл за 1:0.

Домакините ликуваха, а съдията даде 5-минутно добавено време на срещата и в него отсъди дузпа за гостите след намеса на ВАР.

Появилият се като резерва Гонсало Мерело пое отговорността и реализира наказателния удар, за да оформи крайното 1:1 в 98-ата минута и да подели точките.

Така Валенсия вече има 43, докато Леванте събра 34 в своя актив след 28 изиграни мача.

В следващия кръг домакините гостуват на Реал Мадрид, а гостите приемат Севиля.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки