Сари: Доволен съм само от първите 30 минути

"Хубавото е, че не дадохме никакви шансове на съперника", заяви треньорът на Юве

Сари: Доволен съм само от първите 30 минути

 Треньорът на Ювентус Маурицио Сари остана доволен от класирането на тима му на финала за Купата на Италия. "Старата госпожа" направи равенство 0:0 с Милан в реванша от 1/2-финала, като се класира напред заради гола на чужд терен в първия мач, който завърши 1:1. Наставникът похвали своите футболисти за представянето им, особено в първите 30 минути на срещата.

"Да се завърна на тъчлинията след три месеца е много приятно, макар усещането да не е същото без фенове. Бях приятно изненадан от представянето ни в първите 30 минути от мача. Тогава движехме топката бързо и тотално доминирахме над съперника, дори и преди червения картон. След това обаче темпото започна да спада, загубихме концентрация, но това е нормално пред празен стадион. В началото играехме толкова добре, с двойни подавания и бързи разигравания, но постепенно намалихме оборотите, загубихме фокус и започнахме да действаме твърде индивидуално. Хубавото е, че не дадохме никакви шансове на съперника. Изглежда ще ни трябва известно време, за да си върнем нужната форма на 100 процента. Не можем да сравняваме този мач дори с контрола от предсезонната подготовка, защото почивката бе твърде дълга. Ще е нужно търпение, но в първите 30 минути видях някои позитивни знаци", заяви Сари.

Попитан кого предпочита за съперник на финала, специалистът отговори: "Най-важното е, че ние сме на финал, а утре ще видим срещу кого ще играем. Наполи, също като нас, загуби домакинското си предимство, защото мачът ще е пред празни трибуни. Резултатът от първия двубой им дава някакво преимущество, но истината е, че нищо не е решено".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки