Опитният отбор на Монтана победи третодивизионния Беласица с 5:0

Следваща контролна среща на петричани е в сряда срещу ЦСКА 1948

Опитният отбор на Монтана победи третодивизионния Беласица с 5:0

В първия си контролен мач на отлично подготвения терен в Требич край София отборът на Монтана бе домакин на петричкия Беласица и спечели с 5:0.

Срещата бе ръководена от главния съдия Димитър Димитров, асистиран от Станислав Танев и Георги Великов.

Като цяло мачът премина с преимущество на възпитаниците на бившите футболисти на Беласица , сега треньори на Монтана - дуета Венцислав Иванов и Светлан Кондев.

Головете за символичните домакини отбелязаха Божидар Балджийски-два, и по един Тони Тасев, Борислав Дамянов и Ивелин Илиев-Шакири.

На няколко пъти  и петричките футболисти имаха шанс за отбелязване на гол, но неопитността си каза думата в завършващата част на удара срещу противниковата врата.

След мача мнения дадоха:

Венцислав Иванов - треньор на Монтана: Доловен съм от играта и резултата. Два различни състава пуснахме с колегата Светлан Кондев в двубоя. Има какво още да се желае. Надявам се до мача-бараж срещу 12-тия от Ефбет лига да изчистим допуснатите грешки в контролите, които ни престоят срещу Миньор Перник, ЦСКА-1948, Септември София и Пирин Благоевград.

Саша Симонович - треньор на Беласица: Неприятна загуба, но нарочно търсим силни противникови отбори, за да видим на какво ниво се намираме в момента. Сами си вкарахме 4 от общо 5 гола в двубоя след индивидуални грешки. Загубихме от отбор, дългогодишен член на първа лига, сега отново кандидат за връщане отново в голямото футболно семейство. В отбора на Монтана играят доста опитни футболисти, в момента надграждат тима преди мача бараж с още две нови класни попълнения. Следната възраст на отбора ни в момента е 22 години, като в двубоя пуснах в игра двама 17 годишни, става дума за Мартин Стойков и Костадин Николов. Първият от тях дори можеше и да отбележи гол. В мача приложихме тактиката,  която тренирахме досега на стадион Цар Самуил-по-прибрана игра отзад, балансираност в средата на терена и на 20 метра от вратата. Опитът си каза думата и победи младостта. Независимо от загубата , която е неприятна, поздравявам момчетата за това, че дадоха всичко, на което са способни, и изпълниха указанията ми. При 0:0 Димитър Стоев не успя да простреля противниковия вратар, при 2:0 не успя Марти Таушанов, веднъж не успя  и младия Мартин Стойков. Радвам се, че нямаше личностни обвинения, което е залог, че колектива се гради. От две години отборът на Беласица няма победа на чужд терен. С Георги Петров сме в непрекъснати контакти и той като отговорник по селекцията ме уверява, че нещата ще се оправят. Той е сериозен и отговорен човек, разбира от футбол и се надявам в най-скоро време на привлечем няколко класни футболисти. Призовавам любителите на футбола в Петрич да проявят още малко търпение. Дошъл съм да направя нещо значимо в Петрич и смятам, че ще успея, разбира се с общи усилия.

На въпроса вярна ли е информацията, че е спряган за старши треньор на Левски София, Саша Симонович отговори така: За всеки треньор е мечта да оглави треньорския щаб на гранда Левски. На този етап нямам покана от собственика на синия клуб Наско Сираков. Възможно е един ден и това да стане. Сега усилията ми са насочени към изграждане на стабилна Беласица. Очаква ни много работа с колегите. Трябва да бъдем позитивни и търпеливи. Заедно ще постигнем целите си.

Следваща контролна среща на Беласица ще бъде в сряда, 17 юни, срещу отбора на новака в Ефбет лига, отбор на ЦСКА -1948, чийто водач в нападение е голмайсторът Андон Гущеров, рожба на ДЮШ на Беласица Петрич. Контролният мач ще се играе на националната спортна база в Бояна. 

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки