ОСМАТА ПОРЕДНА Е ФАКТ! Байерн пак е шампион! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баварците надвиха Вердер с 1:0 като гост и ликуват с юбилейната 30-та титла

ОСМАТА ПОРЕДНА Е ФАКТ! Байерн пак е шампион! (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Байерн Мюнхен спечели 8-ата си поредна и общо рекордна 30-а титла в Бундеслигата! Баварците си гарантираха трофея два кръга преди края, след като спечелиха с 1:0 гостуването си на Вердер Бремен. Единственото попадение в двубоя отбеляза Робърт Левандовски в края на първата част, като това бе негов 31-и от началото на сезона. Байерн вече води с 10 точки на Борусия Дортмунд и „жълто-черните“ нямат дори теоретичен шанс да стигнат тима на Ханзи Флик. И докато баварците ще празнуват тази вечер, Вердер ще трябва да се мобилизира в последните си две срещи, за да запази елитния си статус. „Бременските музиканти“ са на предпоследно място с 28 точки и имат гостуване на Майнц в следващия кръг, а в последния 34-и кръг са домакини на Кьолн. За Байерн предстоят две протоколни срещи – мач у дома срещу Фрайбург и гостуване на Волфсбург в последния кръг.

Байерн започна силно двубоя и още в 4-ата Гнабри можеше да отбележи на бившия си тим, но не успя да насочи точно във вратата след пас отляво, а и освен това имаше маркирана засада.



Вердер отговори в 9-ата, когато Битенкурт центрира отляво към далечната греда, там Гебре Селасие опита удар от малък ъгъл, но прати във външната страна на мрежата.

В 18-ата късметът покри гостите след силен шут от дистанция на Егещайн, при който топката профуча опасно близо до десния страничен стълб.



В 23-ата Мюлер намери с прецизно подаване Коман в пеналта, той засече с глава, но не насочи добре и кълбото мина покрай дясната сглобка.

Три по-късно Кимих пропусна от чиста позиция да отбележи и стреля в напречната греда, но освен това страничният рефер вдигна флага за засада.



Резултатът бе открит от баварците в 43-ата минута. Жером Боатенг центрира технично в пеналта, Левандовски изскочи от дълбочина, овладя на гърди и прати покрай вратаря Павленка. Попадението бе прегледано с ВАР, след което и зачетено. Така полският голмайстор на Байерн записа своя 31-и гол за най-резултатния си сезон в Бундеслигата. Освен това Левандовски се изравни на върха в класацията за попадения на чужденец за един сезон в елита на Германия – през сезон 2016-2017 Пиер-Емерик Обаменяг от Борусия Дортмунд записва 31 гола.



В 55-ата минута на двубоя Робърт Левандовски отбеляза много красив гол с пета, който обаче бе отменен заради засада.

Надежда за „Бременските музиканти“ проблесна в 79-ата минута, когато отборът на Байерн остана в намален състав, след като Алфонсо Дейвис бе изгонен след втори жълт картон.



Домакините се хвърлиха в атака в заключителните минути, а в 90-ата бяха изключително близо до изравняване. Бартелс центрира в пеналта, Осако отклони с глава, но Нойер показа невероятен рефлекс и успя да опази мрежата си суха.

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки