Първото попълнение на Милан мина прегледи

Журналист във Франция го засипа с похвали

Първото попълнение на Милан мина прегледи

 Бъдещето ново попълнение на Милан Пиер Калулу премина успешно рутинните медицински тестове в клиника "Ла Мадонина", както и фитнес изследванията в център "Амброзиано".

Пиер е десен бек, като идва от юношеския отбор на Олимпик Лион, като заедно с това е и национал на Франция под 21 години.

Журналистът на Lequipe Билел Гази коментира предстоящия трансфер:

"Започна кариерата си като централен защитник, след това премина на десния фланг. Той е играч, който е много трудолюбив на фланга, много е внимателен и притежава страхотни технически качества. Справя се добре и в предни позиции, той е истински лидер. Гледали сме го на младежката шампионска лига, където демонстрира, че е водач на отбора си".

"Лион не успя да види качествата му достатъчно рано, а и имат трима десни бека в първия отбор: Дюбуа, Рафаел и Тете. Играчите са прекалено много, взимат и сериозни заплати. За младо момче като него няма как да има място, така че това мисля е причината да не е пробил в първия отбор, но той използва времето си, за да расте".

"За Лион е тежък удар, че го загубиха, но това не е проблем на Жуниньо, а като цяло на младежкия френски футбол".

"Малдини беше с решаваща роля за решението на играча. С Масара му се обадиха няколко пъти, защото Масара знае много добре френски. Обясниха му желанието на Милан да го привлече, да му предложи първия професионален контракт. За защитник, да говори с Малдини, който е част от световната футболна история, е наистина сериозно признание".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки