ПАМЕТЕН РЕСТАРТ: Висшата лига се завърна с чудовищна издънка! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Невиждан гаф в първия мач на Острова след прекъсването

ПАМЕТЕН РЕСТАРТ: Висшата лига се завърна с чудовищна издънка! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Завръщането на английската Висша лига стана факт и то с невероятен гаф.

След пауза от точно 100 дни заради пандемията от коронавирус, в сряда вечер отборите на Астън Вила и Шефилд Юнайтед подновиха футболното зрелище на Острова.

Любопитното е, че точно бирмингамци участваха в последния двубой преди прекъсването на шампионата, отстъпвайки с 0:4 в Лестър, а сега дадоха и официалния рестарт.

Той със сигурност ще остане паметен за вратаря им Йорян Ниланд.

В края на първото полувреме, приключило при резултат 0:0, норвежкият страж на „винените“ допусна сериозна грешка след едно центриране от статично положение.

29-годишният Ниланд изпусна топката и я улови едва, когато тя бе преминала голлинията, облягайки се с нея на гредата, очевидно от вътрешната част на вратата, но… голът не беше зачетен.

Арбитърът Майкъл Оливър показа недвусмислено, че не е получил сигнал от технологията на голлинията, а и ВАР не се намеси, така че полувремето завърши при нулево реми, въпреки протестите на гостите, а и радостта на феновете им пред малкия екран. 

След почивката попадения не паднаха, макар че домакините имаха игрови превес и отправиха цели 14 удара към съперниковата врата, от които 6 точни, но в крайна сметка двата отбора поделиха точките.

След ремито Астън Вила остана на последното място в класирането с 26 точки от 29 мача, докато Шевфилд събра 44 и пропусна възможността да изпревари Манчестър Юнайтед (45) във временното класиране.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки