Сензациите в пресата: Награждават Паро със „Стара планина" за 75-годишнината му

Поканиха Марица във Втора лига, COVID-19 спира Григор за турнир в САЩ и още…

Сензациите в пресата: Награждават Паро със „Стара планина" за 75-годишнината му

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 18 юни 2020 година:

„Тема спорт“: Награждават Паро със „Стара планина" за 75-годишнината му

Инициативен комитет, съставен от популярни личности у нас, е предложил Аспарух Никодимов да бъде награден с най-висшия държавен орден "Стара планина" - за огромните му заслуги към клубния футбол у нас. Отличието се връчва от президента, в случая Румен Радев. С Паро начело ЦСКА достига 1/2-финал за КЕШ през 1982 г„ като елиминира действащия носител на трофея Ливърпул. С Никодимов армейците детронират още един актуален европейски клубен шампион - Нотингам през 1980 г., отстраняват и испанския първенец Реал Сосиедад. Записват и редица други велики мачове. Орденът ще бъде връчен на Паро около 21 август - датата, на която навършва 75 години. Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков вече се е свързал с Никодимов и го е уведомил за предстоящото признание. Паро е награждаван с държавен орден и по социалистическо време.

„24 часа“: Коронавирусът спира Григор за турнир в САЩ
Пандемията от коронавирус най-вероятно ще провали участието на Григор Димитров на турнир в САЩ. Българската звезда в тениса трябваше да играе на Orange County Breakers в World team tennis. По програма мачовете от редовния сезон на 45-ото издание на едно от най-популярните състезания в Северна Америка са от 12 до 30 юли в курорта Greenbrier в Западна Вирджиния. "Заради ограниченията за пътуване по света Кристина  Плишкова и Григор Димитров няма да имат възможност да играят за нашия отбор. Поддържаме връзка и с двамата, ако все пак ситуацията се промени и позволи те да пристигнат", се казва в официалното съобщение на Orange County Breakers. В края на тази седмица Григор трябва да участва във втория турнир от демонстративната и благотворителна верига Adria Tour в Задар, Хърватия. Официалните турнири в тениса се възстановяват от 14 август без публика. При мъжете засега са обявени тези във Вашингтон, Синсинати (в Ню Йорк), US Open, Кицбюел, Мадрид, Рим и "Ролан Гарос". Откритото първенство на Франция е от 27 септември, а по същото време трябваше да е и Sofia Open, който обаче ще има нови дати.

„Тема спорт“: Поканиха Марица във Втора лига
БФС покани официално Марица да участва във Втора лига. Заради това снощи имаше спешна сбирка на ръководството на родния отбор на Христо Стоичков, за да се вземе решение дали поканата да бъде приета. Заради фалитите на Ботев (Гълъбово) и Черноморец (Балчик), БФС реши да попълни групата по неспортен начин. Там влязоха победителите в четирите „В“ групи - Миньор (Пк), Добруджа, Созопол и Янтра (Габрово). Покана, освен Марица, получиха Вихрен, Септември (Симитли) и Спортист (Своге). Възможно е четирите поканени тима да играят баражи помежду си. 
 
Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки