В ИТАЛИЯ: Маурицио Сари се оправда за загубения финал

Вижте какво каза треньорът на Ювентус след поражението от Наполи с дузпи

В ИТАЛИЯ: Маурицио Сари се оправда за загубения финал

„Разочароващо е за клуба, за играчите и за феновете, но в момента не можем да направим нищо повече, защото ни липсва острота.“

Това каза треньорът на Ювентус с дузпи от Наполи във финала за Купата на Италия. Маурицио Сари се оправда с липсата на острота в атака заради лошото физическо състояние на неговите футболисти след дългата пауза заради пандемията.

„Липсваха ни няколко футболисти, с които можехме да изберем различни тактики. Физическото състояние на играчите също не е оптимално“, посочи той.

„Задържахме добре топката, но липсата на острота ни попречи да създадем опасни голови възможности. Изпитваме трудности да преодоляваме съперника в ситуация един на един. В същото време разполагаме с футболисти, които обикновено правят това доста добре. Не мисля, че ни липсваше желание, защото бяхме концентрирани през всичките 90 минути, а това няма как да се случи, ако играеш без желание. Смятам, че проблемът е именно в това, че играчите са свикнали да могат лесно да финтират своите противници на терена, но в момента не се получава", заяви Сари, след като Ювентус във втори пореден мач не можа да отбележи гол.

"Това е уникална ситуация за нас, която също показва липсата на острота в играта ни. Кристиано Роналдо е в същата форма, в която са и Пауло Дибала и Дъглас Коста. И на него му липсва нужната острота, за да прави това, което може. Не казах много на играчите след мача. Бях ядосан и разочарован, а в тези моменти е най-добре да замълчиш. Вярвам, че нещата ще са по-добре на сутринта."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки