Черно море потопи Витоша под пороя на "Тича" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Варненци с минимален успех за началото на плейофите във втората осмица на efbet Лига

Черно море потопи Витоша под пороя на "Тича" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Черно море постигна труден, но много важен успех с 1:0 при домакинството си на Витоша (Бистрица) в първия мач от плейофите във втората осмица на efbet Лига.

Варненци съумяха да опазят крехкия си аванс над 70 минути на подгизналия терен в морската столица, като греда спря гостите да си тръгнат с точка, която нямаше да бъде незаслужена.

Още преди началото на срещата започна да се излива проливен дъжд над Варна, което направи условията на "Тича" доста по-сложни от очакваното. Още във втората минута Исмаил Иса пробва Николай Кръстев с удар от дистанция на мокрия терен. Малко след това пробив отляво на Матиас Курьор завърши с подаване, което трябваше да бъде голова асистенция, но Кардосо прати топката в аут на два метра пред голлинията за шок на домакините.

В 11-ата минута Илиан Илиев не успя да вкара, стреляйки отблизо след подаване на Мартин Минчев. В 14-ата минута се стигна до гола за Черно море. Цветомир Панов получи хубав пас в коридор от Минчев, последва центриране и отблизо Иса прониза Кръстев.

В 21-ата минута Илия Димитров пропусна отличен шанс за Бистрица. Нападателят беше изведен на голова ситуация от Георги Амзин и опита да прехвърли вратаря Иван Дюлгеров, но Цветомир Панов изчисти геройски топката от голлинията.

В 40-ата минута Венцислав Бонев от Витоша стреля с глава към рамката на "моряците", но топката се спря в гредата.

Второто полувреме започна с мощен изстрел на Кардосо, който профуча покрай вратата на "тигрите". В 62-ата минута Илия Димитров изскочи на идеална позиция да намери мрежата, но се засуети за момент и не се стигна до удар.

Добра атака за Черно море в 78-ата минута позволи на влезлия като смяна Ангелов да стреля, но не съумя да затрудни Кръстев.

Така варненци събраха 43 точки на първото място в група А на втората осмица, а Витоша са последни с шест пункта. Останалите два тима в групата са Етър и Царско село съответно с 27 и 25 точки, но и с мач по-малко.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Иван Дюлгеров, 6. Виктор Попов, 33. Мирослав Енчев, 5. Стефан Станчев, 2. Цветомир Панов, 90. Мартин Минчев, 71. Васил Панайотов, 10. Илиан Илиев, 19. Матиас Курьор, 20. Алваро Кардозо, 9. Исмаил Иса 

ВИТОША: 12. Николай Ккръстев, 2. Марио Дилчовски, 3. Евгени Зюмбулев, 5. Венцислав Бонев, 9. Илия Димитров, 10. Георги Амзин, 11. Даниел Кутев, 17. Запро Динев, 22. Богомил Дяков, 77. Мохамед Сила, 96. Христо Иванов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки