НА "ЛАУТА": Немощна Арда се предаде на Дунав (ВИДЕО)

Русенският тим спечели с 2:0, столичен рефер с успешен дебют в елита

НА "ЛАУТА": Немощна Арда се предаде на Дунав (ВИДЕО)

Дунав спечели с 2:0 срещу Арда на "Лаута" в мач от първия кръг на плейофите във втората осмица. Тимът от Кърджали игра 78 минути с човек по-малко. Той получи два жълти картона от рефера Васимир Ел Хатиб, който направи отличен дебют. Въпреки загубата не може да бъде изместен от второто място в групата, което означава сигурно участие в efbet Лига и през следващия сезон, както и възможността да се бори за 7-ото място, което дава право на участие в баража за Лига Европа.

 

В 12-aта минута Юлиан Ненов стреля мерник по диагонала, но топката премина над целта. Седем след това Стойчо Атанасов проби отдясно и центрира в наказателното поле към нахлуващият на скорост Иван Коконов, но крилото не успя да закачи топката и вратарят на Дунав улови.
 
Арда рухна само за две минути - между 22-ата и 24-ата. Първо Стойчо Атанасов беше изгонен за втори жълт картон, а при последвалото изпълнение на прекия свободен удар падна и първия гол за Дунав. Свилен Щерев центрира на първа греда, Григор Долапчиев стреля с глава, в опита си да изчисти топката Матеус Леони я прати в мрежата на съотборника си Николай Банков. 
 
В 38-ата минута Щерев увеличи преднината на отбора от Русе. Халфът получи подаване в наказателното поле, първоначално беше блокиран успешно от вратаря Николай Банков, но след това с красив удар прати топката в сглобката - 0:2.
 
Минута преди края на първата част Благой Макенджиев бе принуден да напусне наказателното си поле и да изчисти топката пред връхлитащия Радослав Василев. В добавеното време пред Арда суе отвори добра възможност да намали резултата. Емил Мартинов се засуети и не успя да отправи изстрел. Халфът продължи към дъгата, от където Румян Ховсепян стреля, но над вратата. 
 
В 58-ата минута Спас Делев стреля към вратата на Дунав, но неточно. Четири след това пък Свилен Щерев от гостите учели напречната греда!
 
Четвърт час преди края гредата помогна и на Дунав. Силен шут на Матеус Леони от точката за изпълнение на дузпа се удари в дирека и тупна пред голлинията.
 

В първата минута на добавеното време Ивайло Лазаров получи около наказателното поле, и стреля от дистанция, но Николай Банков внимаваше и улови. Това бе и последното по-интересно действие пред една от двете врати. 

СЪСТАВИ:

Арда: Николай Банков, Милен Стоев, Спас Делев, Александър Георгиев, Иван Коконов, Румен Руменов, Стойчо Атанасов, Матеус Леони, Емил Мартинов, Светослав Ковачев, Радослав Василев (к)

Дунав: Благой Макенджиев, Петко Цанков, Димитър Тодоров, Михаил Милчев (к), Любен Николов, Кавалканте, Свилен Щерев, Ивайло Лазаров, Митко Русанов, Юлиан Ненов, Григор Долапчиев

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Радост в ЦСКА: Каранга на линия за Левски

Нападателят най-вероятно ще е титуляр в дербито

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки