Интер доближи лидерите в Серия "А" след успех над Сампдория (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спечелиха с 2:1 домакинството си

Интер доближи лидерите в Серия "А" след успех над Сампдория (ВИДЕО)

Отборът на Интер победи Сампдория с 2:1 в двубой от 25-ия кръг на Серия А на "Джузепе Меаца" и съкрати изоставането си от лидерите в класирането Ювентус и Лацио. "Нерадзурите" показаха две лица във всяко от полувремената. През първото те показаха много силна игра и отбелязаха два гола. Резултатът откри Ромелу Лукаку в 10-ата минута, а Лаутаро Мартинес удвои в 33-ата. През втората част домакините намалиха оборотите и позвоиха на гостите да намалят чрез Мортен Торсби в 53-ата минута.

С успеха "нерадзурите" частично заличиха негативния спомен от отпадането в полуфиналите за Купата на Италия срещу Наполи през миналата седмица. Треньорът Антонио Конте не можеше да разчита в този мач на Марсело Брозович, Стефано Сенси и Матиас Весино. Заплашеният от изпадане Сампдория също излезе с променен състав, като големият отсъстващ на терена беше голмайстора на тима Фабио Куалярела.

Двубоят започна отлично за Интер, като "нерадзурите" веднага показаха, че са максимално мотивирани за успеха. Още във втората минута Кристиан Ериксен прати топката в мрежата на гостите, но попадението беше отменено поради засада. Откриването на резултата обаче не закъсня. Това се случи в 10-ата минута, когато Ериксен намери непокрития в наказателното поле Ромелу Лукаку и белгийският стрелец прати топката с едно докосване в центъра на вратата, пазена от Емил Аудеро. Голът даде настроение на "нерадзурите", които заиграха още по-активно. Пропуски пред вратата на "моряците" направиха Антонио Кандрева и Лукаку, но в 33-ата Лаутаро Мартинес удвои след триходова комбинация, започнала от Лукаку по фланга.

В началото на втората част Интер можеше да увеличи аванса си, но на удара на Лукаку от близка дистанция липсваше точност. В 53-ата минута се стигна до намаляване на резултата след едно разбъркване в наказателното поле на "нерадзурите". Гостите изпълниха ъглов удар, топката беше центрирана в наказателното поле, където Омар Коли надскочи всички и я насочи с глава към вратата, но тя срещна гредата. Най-съобразителен се оказа Мортен Торсби, който успя да направи добавка и да върне надеждите на "моряците".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки