Манчестър Сити разби Бърнли, отказва да сдаде титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Агуеро се контузи, расистки скандал беляза мача на "Етихад"

Манчестър Сити разби Бърнли, отказва да сдаде титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)
Манчестър Сити показа, че няма лесно да сдаде титлата. Тимът на Хосеп Гуардиола помете с 5:0 Бърнли в мач от 30-ия кръг на английската Висша лига. Така Ливърпул се нуждае от четири точки, за да спечели трофея и това по ирония на съдбата може да се случи на 2 юли на "Етихад". Преди това "червените" играят с Кристъл Палас у дома. Успехът ще гарантира здрава битка в Манчестър след седмица.
 
Днешният мач на Сити беше белязан от расистки скандал Преди началото над стадиона прелетя самолет с банер: "Животът на белите има значение, Бърнли". От клуба пуснаха изявление, според което клубът "категорично осъжда" извършителите на провокацията. Както е известно футболистите във Висшата лига играят с надпис: "Животът на черните има значение" на гърба на фланелките си. Така те изразяват своята съпричастност към смъртта на убития от полицай арестант Джродж Флойд. Инцидентът в Минеаполис предизвика вълна от протести не само в САЩ, но и в Европа.
 
 
Фил Фодън и Рияд Марес се разписаха по два пъти за разгромния успех на Сити. Едно попадение добави Бернардо Силва. Лошата новина за домакините бе свързана със Серхио Агуеро, който получи травма. 
 
Фодън откри резултата с шут по земя в 22-ата минута. Лошата новина за домакините бе свързана със Серхио Агуеро, който получи травма. 
 
Рияд Марез покачи на 2:0 до почивката с красив удар по диагонала в 43-ата минута. Точно преди полувремето Агуеро бе фаулиран от Бен Мий в наказателното поле, като се контузи при единоборството. Съдията Андре Маринър отсъди дузпа след консултация с ВАР, а малко след това аржентинецът бе заменен от Габриел Жезус. Марез пък отбеляза за втори път в мача, този път от бялата точка за 3:0. 
 
 
Комбинация между двамата Силва в редиците на "гражданите" довете до гол в 51-ата минута - Бернардо подаде към Давид в наказателното поле, а той прати топката неспасяемо под гредата за 4:0. 
 
Фодън отбеляза за втори път в мача след 63 минути футбол, когато атаката на Сити премина по ширина на целия терен. Резервата Жезус асистира на младата надежда на английския футбол, а за негo нямаше проблем да отбележи отново с левия крак, но този път от съвсем близо - 5:0.
 
В оставащите минути най-запомнящото се бе завръщането в игра на Лерой Сане, който за първи път влезе в игра в мач от първенството след тежката контузия на коляното.


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Кансело, Фернандиньо, Отаменди, Зинченко, Фодън, Родри, Давид Силва, Бернанрдо Силва, Рияд Марез, Серхио Агуеро;

БЪРНЛИ: Ник Поуп, Лоутън, Тарковски, Бен Мей, Чарли Тейлър, Ашли Уестууд, Корк, Видра, Макнийл, Джей Родригес;

МАНЧЕСТЪР СИТИ - БЪРНЛИ 5:0
1:0 Фил Фодън 23

2:0 Рияд Марез 43

3:0 Рияд Марез 45-д.

4:0 Давид Силва 52

5:0 Фил Фодън 63

Дортунд преговаря с Хумелс за нов договор

Защитникът може да остане за още една година, макар да е на 35 години

Кристенсен е сигурен за бъдещето си

Бранителят ще остане в Барселона и за следващия сезон

Салах си тръгва от Ливърпул заедно с Клоп

Крилото няма намерение да продължи авантюрата си на "Анфийлд"

Рома с гневна декларация към Серия А

"Вълците" са недоволни от програмата им за мача с Удинезе на 25-ти април

Ман Юнайтед стиска палци на Борусия Дортмунд да спечели Шампионската лига

"Червените дяволи" чакат сериозен бонус от Джейдън Санчо

Решено е: Милан уволнява Пиоли след края на сезона

Италианецът ще завърши без трофей за пореден сезон

Начо си тръгва от Европа, за да не играе срещу Реал Мадрид

Капитанът на "белия балет" не иска да се изправя срещу родния си клуб

УЕФА пак наказа Мартинес

Аржентинският вратар за пореден път показа характера си

Барселона взима световен шампион без пари

Гуидо Родригес остава свободен агент след края с Бетис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки