Реал срази опашкар и отново е на върха в Ла Лига (ВИДЕО)

"Кралския клуб" спечели с 2:0 домакинството си на Майорка

Реал срази опашкар и отново е на върха в Ла Лига (ВИДЕО)

 Реал Мадрид се завърна на върха в Ла Лига след победа с 2:0 над Майорка в двубой от 31-ия кръг в Испания. Винисиус откри в 19-ата след асистенция на Модрич, а капитанът Серхио Рамос отбеляза красив гол от фаул в 56-ата. Така „кралския клуб“ си върна на Майорка за поражението по-рано през сезона, което претърпя на „Иберостар“. Тимът на Зинедин Зидан е първи в класирането с 68 точки, толкова има и Барселона, но е с по-лоши показатели в преките двубои. Майорка остава на 18-ото място с 26 точки.

Реал започна уверено двубоя на „Алфредо ди Стефано“, а при центриране отляво в 7-ата минута бранител на Майорка остана под топката, Бензема овладя добре на гърди, но изпусна от чиста позиция да отбележи и стреля във вратаря. Секунди по-късно Бейл затрудни Маноло Рейна с удар от дистанция.

В 11-ата минута Идрису Мохамед отправи много силен диагонален удар, Рамос бе на пътя на топката и се дръпна встрани, което можеше да доведе до попадение, но Куртоа с блестяща намеса успя да избие в корнер.

Осем по-късно „кралски клуб“ откри резултата. Домакините спряха атака на Майорка в центъра и бързо организираха контра, Модрич с хитър пас подаде към Винисиус, който технично копна топката над плонжа на Рейна. Гостите имаха претенции, че в началото на атаката Карвахал е фаулирал Дани Фернандес, но реферът дори не провери положението с ВАР.

В 24-ата Винисиус почти повтори гола си, но този път гредата спаси тима на Майорка.

Перфектно изпълнение на фаул от страна на капитана Рамос след почивката увеличи аванса на домакините. В 56-ата Рамос стреля директно от наказателен удар и намери горния десен ъгъл, като не остави шанс на Маноло Рейна, който просто изгледа топката.

Будимир можеше да намали само две минути по-късно, но при центриране отляво отклони с глава в Куртоа.

„Белия балет“ не допусна изненада до края на редовното време и затвори двубоя при 2:0 в своя полза.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки