В ИТАЛИЯ: Рома и Аталанта с печеливши обрати в битката за Шампионска лига (ВИДЕО)

Лацио поведе в Бергамо с 2:0, но загуби и остана на 4 точки от Юве, Сампдория падна в Рим след аванс от 1:0 и две волета на Джеко

В ИТАЛИЯ: Рома и Аталанта с печеливши обрати в битката за Шампионска лига (ВИДЕО)

Битката за четвъртото място в крайното класиране на италианската Серия „А“ продължава с пълна сила.

Претендентите Рома и Аталанта постигнаха важни домакински победи след обрати в срещите си от 27-ия кръг на Калчото.

Римските „вълци“ победиха Сампдория с 2:1 в столицата, където гостите поведоха още в 11-ата минута. Тогава точен бе Маноло Габиадини, който се разписа за седми път през кампанията.

Рома потърси изравняването и в 31-ата минута Джордан Верету вкара попадение, което обаче бе отменено заради игра с ръка.

Така гостите се оттеглиха на почивка с минимален аванс, но след нея го загубиха, защото на сцената излезе Един Джеко.

Босненският нападател изравни резултата в 64-ата минута със страхотно воле след асистенция на Пелегрини, а в 85-ата направи обрата пълен отново с удар от въздуха.

Този път обаче Джеко заложи на техниката и елегантно насочи топката в долния ъгъл след отличен пас на резервата Брайън Кристанте.

Благодарение на успеха Рома събра 48 точки и остана на 6 от четвъртия Аталанта, който постигна още по-впечатляващ обрат, защото победи Лацио с 3:2, след като изоставаше с 0:2.

Мартен де Рон изведе гостите от Рим напред още в петата минута, когато си отбеляза автогол, а в 11-ата Сергей Милинкович-Савич удвои аванса на „орлите“.

Малко преди почивката обаче Робин Госенс намали за 1:2, разписвайки се в 38-ата минута, а в 66-ата Малиновски изравни след пас на грешника Де Рон.

Успехът на тима от Бергамо донесе Паломино в 80-ата минута, засичайки с глава центриране от корнер.

След поражението Лацио остана на 4 точки от лидера Ювентус, докато Сампдория има 26 в актива си и вече е само на една от зоната на изпадащите. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки