Гуардиола пуска резерви срещу Челси заради ФА Къп

Операцията на Агуеро мина успешно, Лампард отказа коментар за Хаверц

Гуардиола пуска резерви срещу Челси заради ФА Къп

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола намекна, че днес може да даде почивка на част от титулярите си при гостуването на Челси.

Целта на испанския наставник е да ги запази свежи за ¼-финала за ФА Къп срещу Нюкасъл в неделя.

Това негово решение до голяма степен ще бъде повлияно и от изхода на снощния мач между Ливърпул и Кристъл Палас, спечелен от мърсисайдци с категоричното 4:0.

Гуардиола дори има намерение да пусне като нападател Илкай Гюндоган, който по номинал е изтеглен назад разиграващ халф, заради контузията на Серхио Агуеро.

Аржентинският нападател бе контузен в коляното при победата над Бърнли с 5:0 в понеделник и вчера бе опериран в Барселона.

„Всичко мина успешно. Скоро започвам възстановяване. Благодаря на доктор Кугат и неговия тим“, написа в социалните мрежи Агуеро. Според предварителните прогнози той няма да играе до края на сезона, като шансът да бъде готов за подновяването на мачовете в ШЛ в средата на август.

„Няма футболист, който може да изиграе 3 мача за седмица след такава дълга пауза. Няма съмнение, че Габриел Жесуш може да водя атаката ни или да играе като фалшива деветка, но трябва да пробвам и друго варианти. Стърлинг може да играе на всички постове в атака. Бернардо Сипва също, а защо не и Гюндоган“, каза Гардиола.

Добрата новина за него е, че бранителят Джон Стоунс е пред завръщане в първия тим след дълга контузия.

Наставникът на Челси Франк Лампард пък трябваше да отговаря на въпроси, свързани около спекулациите с привличането на Кай Хаверц от Леверкузен.

„Той е топ играч, но аз няма да коментирам футболисти на други отбори. Не сме пращали оферта за него“, каза Лампард, макар че медиите са сигурни, че такава има.

„Всеки мач е възможност да се види развитието на тима. Срещу Вила беше хубаво да се види характера. Срещу Сити искаме да сме на това ниво“, коментира Лампард.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки