Сензациите в пресата: Анита се дърпа за завръщане на "Армията"

Левски привиква на разговори Мазурек и Мохамед, Акрапович пази титулярите за ЦСКА и още…

Сензациите в пресата: Анита се дърпа за завръщане на "Армията"

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 25.06.2020 година:

„Тема спорт“: Анита се дърпа за завръщане в ЦСКА

Халфът Върнън Анита едва ли ще се завърне в ЦСКА. Преди месец и половина той разтрогна договора си, но скоро след това извънредните мерки у нас паднаха и тимът поднови тренировки. Въпреки това Анита предпочете да се прибере в родината, за да е със семейството си. Клубът и играчът имаха договорка за евентуално негово завръщане. Самият нидерландец призна, че е получил ново предложение от ЦСКА. На този етап обаче Анита клони към това да отхвърли офертата на армейците. Преди това време той разкри, че към него има интерес и от страна на саудитски клуб и такъв от ОАЕ. А е ясно, че в тези държави Анита ще получава в пъти по-висока заплата. Отделно конкуренцията на поста му в средата на терена в ЦСКА бе доста подобрена в последните дни. Армейците взеха Юнус Санкаре от Лига 1 и Амос Юга от Лига 2, отделно разполагат с Малинов, а в тази зона на моменти ползват и Антов. Със сигурност през лятото напускат Чорбаджийски, Пинто и Джеси, които са с изтичащи договори. Последните двама играят често, но Чорбаджийски дори не е попадал в групата, след като шампионатът бе подновен.

„Тема спорт“: Левски привиква на разговори Мазурек и Мохамед

В Левски се готвят за тежки разговори с халфа Франко Мазурек и крилото Насиру Мохамед. Те имат договори с клуба за още две кампании, но на "Герена" нямат намерения да плащат високите им заплати. Играчите и агентите им вече са информирани, че бъдещето им няма да е свързано със сините. В Левски се опитват да им търсят клубове, но надали ще се намерят такива, които биха извадили пари, за да ги имат в съставите си. Аржентинският офанзивен халф и ганайското крило бяха взети през миналото лято от Петър Хубчев, но се оказаха пълен провал. Те така и не се утвърдиха в състава. Мазурек има общо 26 мача във всички турнири, в които вкара 2 попадения. Мохамед пък е с 13 срещи и 1 попадение. Той обаче не е започвал като титуляр в първенството.

„Тема спорт“: Малонга излиза в Разград

Нападателят Доминик Малонга ще започне като титуляр при гостуването на Лудогорец. Мачът в Разград е в събота, 27 юни, от 21:00 часа. В него треньорът Бруно Акрапович ще пусне доста от резервите си. Причината е, че ще иска да запази титулярите си за финала за Купата на България, който е в сряда. Аут за сблъсъка с орлите е Анте Аралица. Таранът получи петия си жълт картон от началото на кампанията в полуфинала-реванш за купата срещу Левски. Ако вземат участие срещу Лудогорец, много внимателни ще трябва да са вратарят Мартин Луков и крилото Бирсент Карагарен. Първият има 4 официални предупреждения, а вторият е с 8 - грози ги санкция от лишаване от състезателни права съответно за по един и два мача. Преди кръга Локо Пд е четвърти в класирането - с равен актив с третия Левски и с 2 точки повече от петия Славия, изоставайки с една от втория ЦСКА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки