Янтра с реми срещу дубъла на Лудогорец, взе талант от Левски

"Идвам, за да помогна с каквото мога на отбора да утвърди мястото си във Втора лига“, коментира Ивайло Иванов

Янтра с реми срещу дубъла на Лудогорец, взе талант от Левски

Отборът на ОФК Янтра (Габрово) записа равенство срещу ПФК Лудогорец II (Разград) във втората си проверка от лятната подготовка. 

Двубоят се игра пред повече от 400 зрители на стадион „Христо Ботев“ в Габрово и завърши при резултат 1:1.

Капитанът на Янтра Пламен Кожухаров даде аванс на отбора си още преди да е изтекла първата минута. Голът падна след чудесно проведена контраатака. Владислав Мисяк открадна топката в центъра на терена и изведе Искрен Писаров от дясно, той центрира добре и Кожухаров с плонж засече за 1:0.

Гостите отправиха няколко опасни удара, но вратарите Иван Гошев и Христо Христов успяха да ги отразят. След почивката Христо Цонев направи невероятен пропуск на метър-два пред гол линията, а Атанас Стоименов принуди вратаря на Лудогорец да се разтегне след нелош удар с глава.

Момчетата на треньора Тодор Живондов обаче стояха по-добре на терена и осем минути преди края на срещата успяха да възстановят равенството. Попадението падна след добро триходово взаимодействие между Илкер Будинов, Станислав Вълчев и Георги Чукалов.

Следващата проверка на Янтра е в събота, 27 юни, отново на стадион „Христо Ботев“ срещу  състава на Локомотив (Горна Оряховица).

Междувременно стана ясно, че още един млад и обещаващ габровски футболист се завръща в Габрово. Янтра привлече Ивайло Иванов, който изкара шест години в школата на ПФК Левски (София) и подготовка под ръководството на треньорите Борислав Кьосев, Йордан Петков и Димитър Телкийски.

С екипа на "сините" роденият на 30 август 2002 година халф има няколко спечелени купи на БФС. От миналата година насам Иво е част от U19 на Левски и често тренира с мъжкия тим на клуба, заедно със своя по-голям брат Станислав Иванов. Сега се връща в отбора на родния си град, за да трупа опит и игрови минути в професионалния мъжки футбол.

"Идвам, за да помогна с каквото мога на отбора да утвърди мястото си във Втора лига. Амбициран съм да дам най-доброто, на което съм способен и да трупам ценен опит, а още по-хубавото е, че ще мога да го правя точно тук – в моя град. Това, което се прави в Янтра, ми харесва. Създава се един млад и амбициозен отбор и вярвам, че всичко ще бъде наред", сподели 17-годишният габровски талант.

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки