НА "ТИЧА": Етър отново не се даде на Черно море и си тръгна с точка от Варна

Двата отбора си отбелязаха общо четири гола в интригуващ сблъсък край морето

НА "ТИЧА": Етър отново не се даде на Черно море и си тръгна с точка от Варна

Черно море и Етър завършиха наравно 2:2 в мача си от втория кръг от плейофите на втората осмица в efbet Лига. Срещата на "Тича" беше много интригуваща, като и двата отбора показаха желание за победата. 

Точката за "болярите" ще бъде много важна за тях, като главната им цел е да избегнат участие в плейофа за оставане в елита. 

Черно море задържаше повече топката през първите минути на двубоя, но интересните положения липсваха. В 26-ата минута обаче домакините излязоха напред в резултата с първия си точен удар. Мехди Букаси навлезе към средата на терена и с прецизен удар с левия крак от границата на наказателното поле матира Христо Иванов, като това беше дебютно попадение на  алжиреца с екипа на варненци.

 В 35-ата минута Тонислав Йорданов опита интересен удар от движение, който обаче  беше неточен.

 Второто полувреме започна силно за гостите и още в самото му начало футболистите на Етър можеха да изравнят резултата. Милчо Ангелов излезе сам срещу вратаря Дичевски, опита да копне топката над него, но стражът парира. "Моряците" отговориха с добра атака, завършена от Исмаил Иса, но ударът на нападателя обаче беше изчистен от Купенов на метър от голлинията.

В 51-ата минута гостите от Велико Търново изравниха с красив гол на Флорент Боджадж. Антон Огнянов центрира меко от левия фланг, Милчо Ангелов отклони с глава, а Боджадж намери топката от воле и остави Иван Дичевски неподвижен. Етър нанесе втори удар по Черно море само три минути по-късно. Здравко Димитров разигра с Боджадж на десния фланг, след което центрира по земя в наказателното поле, а там Милчо Ангелов, оставен непокрит, насочи удара си право под горната греда за пълния обрат.

Веднага след гола Дически трябваше да се намесва, за да предотврати и трети гол във вратата си. В 62-ата минута Черно море отново възстанови равенството в мача с гол на Исмаил Иса. Нападателят се извиси в наказателното поле, надскачайки бранител в "лилаво" и засече с глава много добро центриране на Виктор Попов от десния фланг. С помощта на гредата топката се оплете в мрежата за 2:2.

67-ата минута Иса опита удар от ъгъл, който Христо Иванов улови без проблеми. В 87-ата минута Дичевски се намеси блестящо, хвърляйки се самопожертвователно в краката на Тонислав Йорданов, с което предотврати сигурен гол.

Така Черно море остава на първото място в група А с 44 точки, докато Етър се изравни с Царско село, като и двата отбора имат по 28. "Царете" обаче имат мач по-малко. 

Черно море - Етър 2:2
1:0 Букаси 27
1:1 Боджадж 51
1:2 Ангелов 53
2:2 Иса 63

Стартови състави:

Черно море: Дичевски, Димов, Хантакиас, Попов, Панов, Андраде, Букаси, Жордао, Илиев, Курьор, Иса

Етър: Иванов, Запрянов, Скерлев, Пехливанов, Купенов, Огнянов, Кацаров, Колев, Боджадж, Ангелов, Йорданов

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки