Ювентус крачи към титлата с нова гръмка победа (ВИДЕО)

4:0 е най-малкото, с което можеха да си тръгнат гостите

Ювентус крачи към титлата с нова гръмка победа (ВИДЕО)

 Ювентус постигна резонна победа над Лече в мач от 28-ия кръг на Серия А. „Старата госпожа” се наложи над закъсали свой противник без никакво напрежение, а резултатът 4:0 е най-малкото, с което можеха да си тръгнат гостите.

 
В четвъртата минута гостите можеха да стигнат до ранно попадение в мача. След изсипана топка на границата на наказателното поле футболистите на Лече успяха да комбинират помежду си и да осигурят подаване към крайния бранител Рисполи. Той се озова на чиста позиция за стрелба в наказателното поле, но пресили удара си и топката полетя над вратата на Шчесни.
 
В 20-ата минута Адриен Рабио си освободи пространство за удар от дистанция, но изстрелът му попадна в обсега на Габриел. Десетина минути по-късно Кристиано Роналдо изпусна от чиста позиция, след като ударът му премина на сантиметри от дясната греда.
 
 
Малко след това Лече остана с човек по-малко на терена. Фабио Лучони изгуби топката като последен в отбраната и се видя принуден да фаулира Бернардески, за което получи директен червен картон. В 41-вата минута Роналдо се извиси в наказателното поле на Лече, но ударът му с глава премина малко над напречната греда.
 
В 43-ата минута Юве пропусна може би най-доброто си положение през първата част. Роналдо проби по левия фланг и успя да предостави отлично центриране успоредно на голлинията. Топката се насочи право към Федерико Бернардески, който не успя да уцели вратата от непосредствена близост.
 
В 49-ата минута Леонардо Бонучи стреля опасно с глава след центриране от корнер, но Рафаел успя да спаси. Четири минути по-късно футболист на Лече допусна груба грешка, подавайки в наказателното поле към Роналдо. Португалецът видя непокрития си съотборник Дибала, който от границата на полето успя да вкара в горния ляв ъгъл на вратата на Рафаел - 1:0.
 
В 62-рата минута "старата госпожа" удвои преднината си. Кристиано Роналдо получи подаване в наказателното поле и бе фаулиран в гръб от Лука Росетини. Португалецът застана зад бялата точка и заложи на мощен удар в средата на вратата, пращайки Рафаел в друга посока - 2:0.
 
В 76-ата минута Арън Рамзи пропиля добра възможност за трети гол. Все пак попадението дойде седем минути по-късно, когато влезлият като резерва Гонзало Игуаин се възползва от технично подаване с пета на Роналдо, за да вкара в мрежата на Лече - 3:0.
 
Три минути по-късно Матайс Де Лихт също успя да запише името си сред голмайсторите. След късо изпълнение на ъглов удар последва остро центриране на Дъглас Коща, което намери нидерландския бранител на два метра от голлинията, за да добута топката с глава - 4:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки