Лудогорец приема Локо (Пловдив) във вълнуващ сблъсък в челото

"Смърфовете" търсят първа победа над шампиона през този сезон

Лудогорец приема Локо (Пловдив) във вълнуващ сблъсък в челото

 Осигурилият титлата си Лудогорец приема днес от 21,00 часа Локомотив Пловдив в Разград в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига. Двубоят ще е последен с екипа на разградчани за най-голямата му легенда Марселиньо, който не се е разбрал за нов договор и си тръгва.

И двата отбора имат цели за преследване. Лудогорец ще се опита да завърши сезона без загуба. До този момент Лудогорец има 19 успеха и 8 равенства, а до края на сезона остават четири кръга.

Пловдивчани пък ще се борят за второто място и респективно евроучастие. То може да бъде осигурено и през Купата на България, но за целта момчетата на треньора Бруно Акрапович трябва да защитят трофея срещу ЦСКА в сряда, 1 юли.И двамата треньори ще направят промени в съставите си. Аут за отбора на Павел Върба е голмайсторът Клаудиу Кешерю, който претърпя операция. Мястото му ще заеме именно Марселиньо.

Пловдивчани пък ще бъдат без Анте Аралица, който е наказан. Така на терена ще се появи зимното попълнение Доминик Малонга. Почивка ще получи и вратаря Мартин Луков, който отчая Левски в реванша от полуфиналите за Купата. Той виси и с картони, както и Бирсент Карагарен, който също ще получи почивка. И двата мача между двата тима досега през сезона бяха доста оспорвани, като Локомотив неизменно откриваше резултата, но не стигаше до победата - 1:1 на 4 август м.г. и 1:2 на 23 ноември. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки