ШАМПИОНСКИ ФЕЪРПЛЕЙ! Лудогорец разгроми Локо (Пд) с 6:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тимът на Павел Върба се подигра с финалиста за Купата, Моци вкара в 40-та секунда

ШАМПИОНСКИ ФЕЪРПЛЕЙ! Лудогорец разгроми Локо (Пд) с 6:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионът Лудогорец разгроми с 6:1 Локомотив Пловдив в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига. „Орлите“ предсрочно си осигуриха титлата, но днес показаха феърплей и играха на обичайното си високо ниво срещу „смърфовете“, които се борят с Левски, ЦСКА, Славия и Берое за място в Лига Европа. Моци даде начало на головата фиеста на "Хювефарма Арена" след по-малко от минута игра, Вандерсон бе точен на два пъти, а Каули, Жоржиньо и Чибота се разписаха по един път. Гол на честта отбеляза Муслимович през втората част.



Първото полувреме мина под пълната доминация на „орлите“, на които бяха нужни само 40 секунди след първия съдийски сигнал, за да открият резултата. Вандерсон центрира в наказателното поле, където Козмин Моци засече с глава и насочи към далечния ъгъл, Пиргов плонжира, но не успя да избие.



В 13-ата минута Джордан Икоко центрира много добре от десния фланг, Вандерсон влизаше на скорост и успя да засече точно, удвоявайки преднината на разградчани.



Девет по-късно резултатът стана класически. Чибота задържа умело между бранители на гостите, пусна с пета към Вандерсон, който излезнал само срещу Пиргов копна технично над вратаря.



В 35-ата минута Вандерсон насочи към пеналта, Каули овладя на линията на наказателното поле и стреля, но в тялото на Петрович. Получи се двоен рикошет и кълбото се върна в Каули, той стреля с левия крак, а Масоеро отклони в собствената си врата за 4:0.

В 67-ата минута Кенан Муслимович отстрами „смърфовете“ с красив гол. Босненецът с плътен удар насочи в десния ъгъл и не остави шанс на Владо Стоянов.



Авансът на разградчани от четири гола бе възстановен в 74-ата, когато резервата Тауата с прецизен пас матира отляво намери Жоржиньо на далечната, който не сгреши на празна врата – 5:1.

В 87-ата минута Мавис Чибота оформи крайното 6:1 с технично изпълнение.
---------------------------------------------------------------------------------------

Лудогорец - Локо Пд 6:1
1:0 Моци (1)
2:0 Вандерсон (13)
3:0 Вандерсон (22)
4:0 Каули (35)
4:1 Муслимович (67)
5:1 Жоржиньо (74)
6:1 Чибота (87)

90+2 Край на двубоя

90 Минута добавено време.
87 ГОООЛ! Мавис Чибота бележи страхотен гол в 87-ата. Конгоанецът бе намерен от Тауата в пеналта и с техничен удар намери горния ляв ъгъл!

85 Петър Петров заменя Акиниеми.
82 Манолев заменя Недялков, Битон влиза на мястото на Каули.
78 Бакалов заменя Жоржиньо.
76 Пас на Карагарен за Малонга, който обаче е блокиран от Терзиев, корнер за гостите.
74 ГОООЛ! 5:1 за Лудогорец. Резервата Тауата направи отлична асистенция за Жоржиньо, който вкара на празна врата в 74-ата минута.

73 Малонга е изведен на чиста позиция, но се забави и пропусна да нанесе удар.
70 Таута и Дяков заменят Вандерсон и Анисе
67 ГОООЛ!  Гостите бележат! Муслимович с мощен диагонален удар не остави шанс на Владо Стоянов и  връща едно попадение!

65 Пропуск! Неделев прати в наказателното поле, Жоржиньо спря на гърди, след което от 10-ина метра стреля силно над вратата.
61 Центриране на Момчил Цветанов от малък ъгъл, вратарят на домакините избива.
56 Жълт картон за Акиниеми.
55 Центриране от корнер на Момчил Цветанов, което не води до нищо за гостите.
53 Чибота извършва нарушение срещу футболист на Локо Пд, Павел Върба определено не е съгласен с решението на съдията, което е видно от реакцията му в близост до тъч линията.
46 Начало на второто полувреме.
45 Смяна на почивката за Локомотив, Алмейда заменя Петрович. Освен това на мястото на Масоеро влиза Томашевич.

45 Край на първата част
45 Удар на Каули в долния десен ъгъл, Пиргов спасява.
42 Удар на Салинас по земя, който няма как да затрудни Владо Стоянов.
35 ГОООЛ! Вандерсон центрира към наказателното поле, Каули овладя на линията на пеналта и пробва изстрел, който бе блокиран от Милош Петрович. Топката се върна в Каули след двоен рикошет, той нанесе удар с левия крак, кълбото се отби в Масоеро и влезе в мрежата за четвърти път.

25 Удар на Баджи над вратата.
22 ГОООЛ! Чибота задържа между двама бранители и с пета изведе Вандерсон, който технично прехвърли Пиргов, покачвайки на 3:0!

21 Греда! Каули опита центриране, но прехвърли Пиргов и нацели гредата, а Жоржиньо не внимаваше и не успя да вкара в опразнената врата!
13 ГОООЛ! Икоко центрира отдясно, а Вандерсон успя с шпагат да засече трудната топка и да прати в мрежата зад Пиргов за 2:0!

7 Удар на Малонга покрай вратата.
1 ГОООЛ! Лудогорец повежда. Недялков центрира в наказателното поле, където Козмин Моци отправи много точен удар с глава към далечния ъгъл, откривайки резултата!
1 Начало на двубоя!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки