ЛУДА ДРАМА: Манчестър Юнайтед се промъкна на полуфинал с гол в 118-ата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Норич игра с човек по-малко и капитулира малко преди дузпите, въпреки героичните изяви на вратаря си

ЛУДА ДРАМА: Манчестър Юнайтед се промъкна на полуфинал с гол в 118-ата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед е първият полуфиналист в тазгодишното издание на турнира за ФА Къп.

Това стана факт след изключително трудна победа с 2:1 след продължения над последния в класирането на Висшата лига тим на Норич.

В герой за „червените дяволи“, които играха с човек по-малко след 89-ата минута, се превърна капитанът им Хари Магуайър.

Той вкара в 118-ата и така прати своите напред, след като преди това Одион Игало откри, а Тод Кантуел изравни.

Наставникът на гостите Оле Гунар Солскяер замени почти всички титуляри от успеха с 3:0 над Шефилд Юнайтед през седмицата, като местата си в състава запазиха само трима – Бруно Фернандеш, Люк Шоу и именно Магуайър. 

През първото полувреме това си пролича и нито един от двата отбора не можа да стигне до чиста голова ситуация. 

Все пак обаче такава точно преди паузата имаха „канарчетата“. В 43-ата минута Тод Кантуел напредна в пеналта и намери с отлично подаване непокрития Лукас Руп, чийто удар отблизо обаче бе блокиран от Магуайър.

Така първото полувреме завърши при нулево равенство и без нито един точен изстрел по посока на двете врати.

Веднага след почивката Фред изведе чудесно Бруно Фернандеш сам срещу вратаря, но португалският национал опита акробатично изпълнение и не сполучи.

С такова обаче Одион Игало успя да открие резултата малко по-късно. 

Това се случи в 51-ата минута, когато Люк Шоу центрира отляво към Хуан Мата. 

Испанецът бе блокиран от двама съперници, но топката стигна до нигерийския нападател и той отблизо я прати в мрежата от въздуха с... глезен, за да реализира своя пети гол в едва четвъртия си мач като титуляр за Юнайтед.

Това обаче сякаш успокои прекалено гостите и те позволиха на Норич да поеме инициативата. 

В 75-ата минута звездата на домакините Кантуел получи пред наказателното поле и със страхотен удар от над 20 метра в долния ъгъл не остави шансове на Серхио Ромеро - 1:1.

Попадението обърка Юнайтед и домакините имаха две възможности да направят обрата пълен, но малко преди края на редовното време останаха с човек по-малко.

В 89-ата минута Тим Клозе задържа откъсващия се сам срещу вратаря Игало и получи директен червен картон, оставяйки своите в намален състав за продълженията.

В шестата минута от добавеното време на срещата пък Тим Крул блесна със страхотно двойно спасяване, срещу резервите Пол Погба и Мейсън Грийнууд, за да се стигне в крайна сметка до две допълнителни части от по 15 минути.

Още в началото на първата от тях Пол Погба не можа да засече отблизо центриране на Бруно Фернандеш, а след това Крул отрази и мощен удар на Маркъс Рашфорд от границата на пеналта.

Точно преди изтичането на първите 15 минути вратарят на домакините се намеси решително и след изстрел на Пол Погба, така че ремито се запази.

Крул показа класа и след опит на Хари Магуайър да го преодолее отблизо с глава след центриране от корнер, като успя да спре топката на голлинията. Впоследствие стражът отчая и Бруно Фернандеш, боксирайки опасен негов шут, ала в крайна сметка капитулира в 118-ата минута.

Тогава Магуайър се ориентира най-добре при един карамбол в наказателното поле и отблизо успя да вкара скъпоценното попадение за 2:1, което класира Манчестър Юнайтед на полуфинал. 

Останалите три сблъсъка от четвъртфиналите са в неделя, когато ще бъде теглен и жребият за следващата фаза. 

Норич – Манчестър Юнайтед 1:2

0:1 Одион Игало 51
1:1 Тод Кантуел 75

Червен картон Тим Клозе (89), Норич
1:2 Хари Магуайър 118


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

НОРИЧ: Крул, Арънс, Годфри, Клосе, Люис, Тетей, Маклийн, Руп, Буендя, Кантуел, Пуки;

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ромеро, Дало, Магуайър, Бай, Шоу, Мактомини, Фред, Мата, Фернандеш, Лингард, Игало;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки