Арда - Ботев Пд или бягство от Черно море

Кърджалийци пълнят групата с юноши

Арда - Ботев Пд или бягство от Черно море

Тази вечер от 21:00 часа Арда посреща Ботев (Пловдив) на "Лаута" в двубой от Група Б във втората осмица.

Преди срещата кърджалийци са на второ място в потока, като изостават с две точки от опонента и при успех днес те ще оглавят таблицата. 

Вече е ясно, че двата тима остават в елита за следващия сезон, но битката между тях е стратегическа.

Първенецът в групата ще се размине с Черно море по пътя към седмото място, което праща на бараж за Лига Европа.

Останалият втори ще играе именно с варненци, които към момента са в ролята на откровен фаворит.

Арда се намира в много тежка серия и все още няма победа през годината.

Под ръководството на новия си треньор Николай Киров дебютантите в елита имат 2 ремита и 2 поредни поражения, при това като домакин - 1:3 от Левски и 0:2 от Дунав.

Загубата от русенци доведе до нови катаклизми в състава. От отбора бяха освободени вратарят Николай Банков, халфът Румян Ховсепян и крилото Лукас Мартине.

Така бройката на изгонените от избухването на пандемията с коронавируса станаха общо 13. Шефовете обаче поставиха ултиматум на оставените - да подобрят играта си, в противен случай ще трябва да си търсят нов отбор след края на сезона.

Днес Киров ще напълни групата с юноши. Ботев пък ближе рани след отпадането от ЦСКА на полуфиналите за Купата на България, пише „Тема спорт“.

Едва в миналия кръг канарчетата успяха да запишат победа през 2020-а в първенството - наложиха се доста трудно с 3:2 над Ботев Враца. Треньорът Ферарио Спасов поне няма проблем с окомплектоването на състава. Той със сигурност отново ще даде шанс на младите си играчи.

Титуляр ще е и Лъчезар Балтанов. Това ще е последният двубой на капитана за сезона. Халфът има контузия в коляното и ще се подложи на операция.

Тя е планирана за 3 юли, петък. В Ботев се надяват след това възстановяването му да протече бързо и той да бъде готов за старта на следващия сезон. Само преди дни Ботев спечели една битка с Арда.

Канарчетата успяха да привлекат Виктор Генев, който бе освободен от Берое. Кърджалийци също имаха сериозен интерес към централния бранител. Треньорът Николай Киров познава отлично качествата му, след като двамата работиха заедно в Ботев преди време. Предстои да видим кой ще излезе победител тази вечер.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки