Етър с искане към БФС за мачове по едно и също време с Царско село

"Болярите" обосноваха искането си с пет точки

Етър с искане към БФС за мачове по едно и също време с Царско село

 Етър" настоява за мачове по едно и също време с "Царско село".

Мачовете на "Етър" срещу "Витоша" и на "Царско село" с "Черно море" да се играят по едно и също време, настоява великотърновският клуб. Причината е, че те за възлови за продължаването в битката за 7-10 място или влизане в групата за 11-13 място. При победа на етърци над "Витоша" (мачът им е в четвъртък от 18:30 ч) решаващ става двубоят "Царско село" - "Черно море", в който домакините се нуждаят от 1 т., за да изпреварят "Етър", докато при загуба от варненци "виолетовите" ще са по-напред.

Ръководството на "Етър" пусна официална молба до БФС с копие до "Нова Бродкастинг Груп" с искане да бъде променен началният час на мача "Етър" - "Витоша" също на 20:45 ч.

"Мотивите за нашата молба са:

1. Огромен спортен залог на двата тима "Етър" и "Царско село" за разпределение на местата в Група А, които дават шанс за предварително спасение от изпадане.

2. Спазване на основната функция на спорта и в частност футбола - честна игра (феърплей).

3. Появилите се в медийното пространство изказвания на старши треньора на "Витоша" за опити за въздействие на срещата им с "Царско село".

4. Свеждане до минимум на всички неспортни фактори и зависимости при оформяне на класирането в груповата фаза на първенството.

5. Максимално спазване на правилата за равнопоставеност между клубовете и анулиране на фактора "единично домакинство" в последващите етапи на шампионата при формирането на крайното класиране (цитат от изпратени документи на БФС).

От "Етър" се надяват молбата им да бъде удовлетворена, за да бъдат всички отбори в равнопоставеност.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки